Kisvasutak Magyarországon – teljes lista térképpel és linkekkel

Kicsik és nagyok számára is feledhetetlen természetközeli élményt szerezhetünk, ha zakatoló kisvasúttal indulunk el felfedezni hazánk gyönyörű tájait, erdeit, állat- és növényvilágát. A lassan haladó kisvonatokon kényelmesen ülve barangolhatjuk be a vidéket, s mindeközben erdei kalandok, rejtett kincsek várnak ránk. A zakatoló kisvonat padján ülve akár több tíz kilométert is megtehetünk, miközben beszippantjuk az erdő illatát vagy épp rácsodálkozunk a harmatos fűben legelésző őzikékre. Összegyűjtöttem, linkekkel és térképen is megmutatom, hol találhatók kisvasutak Magyarországon, nektek már csak indulnotok és az élményeket bezsebelni kell! A kisvasutak listáját és térképét folyamatosan aktualizálom.

Kisvasutak Magyarországon

Kisvasutak Magyarországon

Az ország legtöbb táján, a nemzeti parkok többségének területén találunk kisvasutakat, amelyekkel kényelmesen felfedezhetjük házanánk zeg-zugos tájait. A jelenleg személyszállítást végző kisvasutak nyomvonalának többsége gazdasági céllal épült, faanyagot, bányászati termékeket szállítottak rajtuk. Majd amikor ez a funkció megszűnt, nem szedték fel a síneket és előbb-utóbb megindult rajtuk a személyszállítás a kirándulók nagy örömére.

A magyarországi kisvasutak többsége erdőgazdaság tulajdonában és üzemeltetésében van. Előre meghatározott menetrend szerint közlekednek, de lehetőség a vonatok kibérlésére is nagyobb csoportok vagy rendezvények (pl. születésnap, eskövő) esetén.

1. Almamelléki Erdei Vasút (Zselici csühögő), Almamellék – Baranya vármegye

https://www.mecsekerdo.hu/zselici-csuhogo

Útvonal: Almamellék – Sasrét – > Hossz: 8 km

Az ország legkeskenyebb nyomtávú (600 mm) kisvasútja a Zselic dombjai között zakatol, innen a Zselici csühögő elnevezés. A személyszállító vasutat 1901-ben Báró Biedermann Rezső építtette. A 8 km-es út nádasokkal szegélyezett halastó, ősbükkös, vadászkastély, erdei iskola és tanösvények mellett halad. A kiinduló állomáson erdészeti és kisvasúti kiállítás tekinthető meg. A közelben található ibafai Pipamúzeum és Bőszénfai Szarvasfarm is kellemes családi kikapcsolódást ígér.

2. Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút, Balatonfenyves – Somogy vármegye

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balatonfenyvesi-kisvasut

Útvonal: Balatonfenyves – Központi főmajor – Somogyszentpál – > Hossz: 13 km

Ez a vasút hazánk utolsó gazdasági vasútja, az egykor több ezer kilométer hosszan a Kárpát-medencét behálózó hálózatból. A kisvasút több vonalból állt, ma már csak a 13 kilométeres somogyszentpáli szakaszon utazhatunk, részben a Balaton mellett haladva.

3. Bezina-völgyi Erdei Vasút, (Transzbörzsönyi Kisvasút), Szob – Pest vármegye

http://bezinavolgyikisvasut.hu/

Útvonal: Szob – Márianosztra – Nagyirtáspuszta – > Hossz: 14 km

A Börzsönyben közlekedő Bezina-völgyi Erdei Vasút 2016-ban született újjá az Ipoly Erdeő Zrt közreműködésével. A vonalat 1912-ben építették a márianosztrai kőbányában található andezit kőzet szállítására. 2019. június 1-től átszállás nélkül lehet vonatozni Szob és Nagyirtáspuszta között.

4. Csömödéri Állami Erdei Vasút, Csömödér – Zala vármegye

https://www.zalaerdo.hu/hu/turizmus/erdei-vasut

Útvonal: Lenti – Csömödér – Kistolmács – > Hossz: 32 km

A göcseji táj felfedezésére is ideális a kisvonatozás, 32 kilométeren át kötik össze a térség kirándulóhelyeit. Gyönyörködhetünk a zajdai erdőkben, a csömödéri horgásztóban. A vasútvonalhoz számtalan kerékpáros és „bakancsos” turistaútvonal is csatlakozik, a közelben található a budafai arborétum is.

5. Felsőtárkányi Erdei Vasút, Felsőtárkány – Heves vármegye

https://www.kisvasut.hu/index.php?rfa=169

Útvonal: Felsőtárkány – Stimeczház – > Hossz: 5 km

Az Egertől északra fekvő Felsőtárkány a Bükk nyugati kapuja. A kisvasút vonala mellett vadaskert, végállomásánál pedig egy hangulatos tanösvény található. A végállomástól 3 km-es sétával elérhető a Vöröskő-völgy végén gejzírszerűen felszínre törő, időszakosan működő Vöröskő-forrás.

6. Gemenci Állami Erdei Vasút, Pörböly – Tolna vármegye

http://turizmus.gemenczrt.hu/gemenci-erdei-vasut/megallok-es-latnivalok/

Útvonal: Pörböly – Gemenc – Keselyűs – Bárányfok – > Hossz: 30 km
Induló állomása Bajától 8 km-re, Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában van. A másik végpontja Bárányfok, ez Szekszárdtól 6 km-re fekszik. A kisvonat Európa legnagyobb összefüggő sík vidéki ártéri erdejében kanyarog, 30 km hosszan.

A gemenci kisvasutat már bemutattam itt a blogon olvasónk csodás fotóival.

7. Kaszói Erdei Vasút, Kaszó – Somogy vármegye

http://www.kaszort.hu/kaszoi-allami-erdei-vasut

Útvonal: Szenta – Kaszó – > Hossz: 8 km

A legfiatalabb Somogy megyei kisvasút a Belső-Somogy legnagyobb összefüggő erdőtömbjében, részben a Baláta-tó lápvilága közelében halad.

8. Kemencei Erdei Múzeumvasút, Kemence – Pest vármegye

https://kisvasut.hu/kemence

Útvonal: Kemence – Godóvár – Feketevölgy – (Hajagos) – > Hossz: 4 km

A Börzsöny északi részén található kisvasút Magyarország egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja. Technikai különlegessége a személyszállító kisvasutak körében ritkaságnak számító 600 mm nyomtáv és az ún. görpályás vonalvezetés. A kemencei végállomáson vasúttörténeti gyűjteményt is megcsodálhatunk.

9. Királyréti Erdei Vasút, Királyrét (Transzbörzsönyi) – Pest vármegye

http://kisvasut-kiralyret.hu/

Útvonal: Kismaros – Morgó – Szokolya – Paphegy – Királyrét – > Hossz: 12 km

A több mint 120 éves vasút az egyik legrégebbi erdei vasút, amely az egykor 200 km-t meghaladó börzsönyi kisvasúthálózat egyik fennmaradt vonala. A Duna partjától, a Kismarosról indul és a Börzsöny legnagyobb medencéjének vizeit összegyűjtő Morgó patak völgyében haladva Szokolya községen át jut el Királyrétig, az egyik legszebb börzsönyi túrák kiindulóhelyéig.

A királyréti állomás épületétől kb. 100 méterre található a Királyréti Hajtánypálya, ahol az emberi erővel (lábbal, pedálok segítéségével) meghajtható, sínen közlekedő járművekkel lehet megtenni az utat a 750 méter hosszú vasúti körpályán.

10. Lillafüredi Állami Erdei Vasút, Lillafüred – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

http://www.eszakerdo.hu/magyar/menu/erdvinfo_uj.htm

Útvonal: Miskolc – Papírgyár – Lillafüred – Garadna Hossz: 14 km

A lillafüredi kisvasút Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű és leglátogatottabb kisvasútja. Meredek hegyoldalakban, völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül. Miskolcról, a Diósgyőri vár közeléből indulva a Garadna völgyben, a Hámori-tó partján kanyarogva jutunk el a csodálatos Lillafüred látniválóihoz (Palotaszálló, vízesés, barlangok, függőkertek) és az újmassai őskohóhoz.

11. Mátravasút, Gyöngyös – Heves vármegye

https://www.gyongyos-matra.hu/latnivalok/egyeb-2/matravasut/

Útvonal: Gyöngyös – Mátrafüred, Gyöngyös – Lajosháza – > Hossz: 18 km

A kisvasúton két vonalon utazhatunk. Mátrafüred felé borszőlőkkel beültetett kertek mellett haladva a kékestetői panorámában gyönyörködhetünk. Ha erre járunk érdemes felkeresni a Sástót is, ami hazánk legmagasabban fekvő tava.

A másik vonal a város végén a patak folyását követve északnyugati irányban Lajosháza-Szalajkaház felé halad. Különlegessége, hogy párnás, 1. osztályú kocsiban is utazhatunk.

12. Mecseki Kisvasút, Pécs – Baranya vármegye

http://mecsekikisvasut.extra.hu/

Útvonal: Pécsett, a Tettyén, a vidámpark és az állatkert között közlekedik – > Hossz: 570 m

Szegvári kendergyár egykori kisvasútja 2012. augusztustól működik szórakoztató-személyszállító funkcióval az állatkert és a vidámpark között. Ez az ország egyik legrövidebb pályája. Végig erdőben halad, íves, kanyargós vonalvezetése miatt út jóval hosszabbnak tűnik.

13. Mesztegnyői Erdei Vasút, Mesztegnyő – Somogy vármegye – MEGSZŰNT!!!

https://sefag.hu/okoturizmus/mesztegnyoi-erdei-vasut

Útvonal: Mesztegnyő – Felsőkak – > Hossz: 9 km

Menetrend szerint heti két alkalommal közlekedik, de csoportok – előzetes egyeztetés alapján – ettől eltérő időpontokban is igénybe vehetik. A zselici tájon, nagyrészt erdőben vagy tavak mellett halad.

2023-ban a kisvasút megszűnt, de a listában hagyom, hátha egyszer majd újra üzemelni fog.

14. Nagybörzsönyi Erdei Vasút, Nagybörzsöny – Pest vármegye

http://borzsonyikisvasutak.hu/oldalak/nagyborzsonyi-erdei-vasut-nagyborzsony-nagyirtas-38416/

Útvonal: Nagybörzsöny – Nagyirtás – > Hossz: 8 km

A börzsönyi hegyiutak egyik legkedveltebbje. Szép hegyvidéki tájon kanyarog. Ez Magyarország egyetlen csúcsfordítós vasút vonala.

15. Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, Nagycenk – Győr-Moson-Sopron vármegye

https://www2.gysev.hu/muzeumvasut/a-nagycenki-szechenyi-muzeumvasut

Útvonal: Fertődoboz – Barátság – Kastély (Nagycenk) – > Hossz: 3,6 km

A nagycenki Széchenyi-kastély közelében 1972-ben épült meg a Közlekedési Múzeum 760 mm nyomtávolságú, gőzüzemű múzeumvasútja. A 3600 m hosszú múzeumvasút huszadik század elejei hangulatot áraszt.

16. Öreg-tavi kisvasút, Hortobágy – Hajdú-Bihar vármegye

http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/hortobagy-halastavi-kisvasut

Útvonal: Hortobágy – Kondástó – > Hossz: 5 km

A hortobágyi Öreg-tavi kisvasút évtizedeken át a hortobágyi halastavakat szolgálta ki. A szerelvényekkel vitték be a haleledelt és hordták ki a kifogott halakat. Magyarország első nemzeti parkjában, a Hortobágyi Nemzeti Parkban 2007-ben indult meg a személyforgalom. Különösen értékes az itt fészkelő és átvonuló madárvilág.

17. Pálházi Állami Erdei Vasút, Pálháza – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

http://www.eszakerdo.hu/magyar/menu/erdvinfo_uj.htm

Útvonal: Pálháza – Kőkapu – Rostalló – > Hossz: 10 km

A zempléni hegyek között zakatoló, hazánk legkisebb lélekszámú városából, Pálházáról induló kisvasút a legrégebbi működő kisvasutak közé tartozik. A Kemence-patak egyre beszűkölő völgyében, hangulatos tájon halad. Kőkapu megállóhelyénél a kő kapu sziklájába vájt alagúton halad át, egy nagyszerű fekvésű vadászkastély alatt. Ugyanitt tanösvény és erdei pihenő várja a vonatozókat. A közelben található Füzérradványi Károlyi-kastély is megér egy látogatást.

18. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, Budapest – Pest vármegye

https://gyermekvasut.hu/

Útvonal: Hűvösvölgy – Jánoshegy – Csillebérc – Normafa – Széchenyi-hegy – > Hossz: 11,2 km

A Budapest II. és XII. kerületében közlekedő vasút különlegessége, hogy általános iskolás gyermekek üzemeltetik, és ezzel a Giuness rekordok könyvébe is bekerült. Útvonala mellett több túra útvonalat és kedvelt kiránduló helyet – pl. Normafa és az Erzsébet-kilátó – találunk.

19. Szilvásváradi Erdei Vasút, Szilvásvárad – Heves vármegye

https://www.szilvasvarad.hu/szalajka-volgy/szilvasvaradi-erdei-kisvasut

Útvonal: Szalajkavölgy – Fatelep – Fátyol-vízesés – > Hossz: 4,5 km

A kisvasút a rengeteg látnivalót rejtő Szilvásváradról indulva a bükki Szalajka-völgyben vezet, a szilvásváradi lovaspályától a Fátyolvízesésig. Ez a legmeredekebb vonalvezetésű és a harmadik legforgalmasabb magyar kisvasút (a Gyermekvasút és a Lillafüredi kisvasút után). A csodálatos útvonalon a kisvasút megáll a Szalajka-Hlastónál, ahol az Erdészeti múzeum is található. Érdemes megnézni az ősember barlangját is.

20. Vál-völgyi kisvasút, Felcsút – Fejér vármegye

https://www.valvolgyikisvasut.hu/

Útvonal: Puskás Akadémia – Felcsút – Alcsúti Arborétum – > Hossz: 5,7 km

Hazánk legújabb kisvasútjának szerelvényei 2016. május 1-én gördültek ki először. A felcsúti kisvasút egyik vagonja luxus kivitelben készült, így akár üzleti tárgyalások megtartására is alkalmas. Az Alcsúti Arborétum különösen a hóvirág nyílás idején és nyáron, a szentjánosbogarak rajzásakor kedvelt kirándulóhely.

21. Vidámparki kisvasút, Debrecen vidámpark – Hajdú-Bihar vármegye

http://www.zoodebrecen.hu/content//vidamparki-kisvasut.html

Útvonal: Vidámparkon belül – > Hossz: 1,1 m

A vonat a vidámparkban nyitvatartási idejében üzemel, igény szerint indul. A vonatból az erdei kifutó állatait, a dámszarvasokat és a tevéket is láthatjuk a vidámpark játékai mellett. Debrecen legnagyobb fesztiválja a Debreceni Virágkarnevál augusztus közepén.

22. Zsuzsi Erdei Vasút, Debrecen – Hajdú-Bihar vármegye

http://zsuzsivasut.hu/

Útvonal: Debrecen-fatelep – Csereerdő – Sámsoni út – Hármashegyalja – > Hossz: 17 km

Debrecen város kezdeményezésére 1882-ben épült keskeny nyomtávú vasút. A város zaját hátrahagyva az erdőspuszták állat- és növényvilágát fedezhetjük fel akácosok, fenyvesek, tölgyesek között, melyeket szántóföldek, tanyák színesítenek.

23. Gödöllői Kisvasút, Gödöllői Arborétum – Pest vármegye – MEGSZŰNT!!!

http://godollokisvasut.bloglap.hu/

Útvonal: Arborétumon belül – > Hossz: 700 m

Az újonnan épült kisvasút 2020. július 17-től közlekedik a Gödöllői Arborétumban. Az önkéntes alapon szerveződött csapat 2018-ban kezdte el a kisvasút létrehozását.

24. Tiszakécskei Kisvasút, Tiszakécske – Bács-Kiskun vármegye

https://tiszapartikisvasut.hu/

Útvonal: Tisza-part – Játszótér- Kilátó – Zsibongó – Találkozások háza -> Hossz: 1,2 km

Hosszú szünet után, 2021-ben megújulva tért vissza az 50 éves tiszakécskei kisvasút. Tavasztól őszig, hétfő kivételével a meghirdetett menetrend szerint közlekedik.

25. Veresegyházi Múzeumvasút, Veresegyháza – Pest vármegye

https://medveotthon.hu/muzeumvasut/

Útvonal: Anyókarét – Anyókarét -> Hossz: 1,5 km

A Veresegyházi Medveotthon 11 hektáros területén található egyedülálló erdei bányavasút muzeális jellegű bányamozdonyokkal várja a látogatókat a medvekifutó és a kilátó mögött. A bányavonat az erdőben tesz egy kört, és menet közben egy 200 méteres bányavágaton halad át, közben különböző látványosságok várják az utazókat.

26. Budakeszi Vadaspark Kisvasút, Budakeszi – Pest vármegye

https://budakeszivadaspark.hu

Útvonal : Vadaspark – Vadaspark -> Hossz: 200 m

2022 október 21-én mutatkozott be a közönségnek a Budakeszi Vadaspark legújabb attrakciója, a kerti vasút. Ez a keskeny nyomtávú, kifejezetten gyerekeknek készült kisvasút mintegy kétszáz méter hosszan szállítja utasait a Kalandparkkal szemben lévő területen.

27. Kecskeméti Kisvasút és Kiskunsági Hajtánypálya

https://kecskemetikisvasut.hu

Útvonal : Jakabszállás – Jakabszállás, Kisvasút köz – Bugacpuszta – Bugac – Bugac felső – Hittanya – Szank – Kiskunmajsa -> Hossz: 36 km

A Kecskeméti Kisvasút 2009-ig szállított utasokat, több lelkes önkéntes segítőnek köszönhetően azonban a vágányain fokozatosan újraindul a vasúti közlekedés. A kisvasút vágányain létrehozott Kiskunsági Hajtánypályán jelenleg – előre meghirdetett menetrend szerint – könnyűszerkezetes vasúti járműveken, úgynevezett motoros hajtányokon közlekedve szerezhetünk új élményeket. A Jakabszállás és Bugac, illetve Bugac és Kiskunmajsa között közlededő hajtányokon úgy fedezhetjük fel a Duna-Tisza közi homokhátságot, mint még soha. Lehőség van különjárat bérlésére is, és esetenként a kézi- és lábhajtányokon is kipróbálhatjuk a kötött pályás közlekedés különös módját.

https://kozelestavol.hu/hajtanyokjaratokkal-utazhatsz-a-kecskemeti-kisvasut-vonalan/

Magyarországi kisvasutak térképen

Kisvasutak összefoglaló táblázata

SzámNévHosszRégióHonlap cím
1Almamelléki Erdei Vasút (Zselici Csühögő), Almamellék8 kmDél-Dunántúli régióhttps://www.mecsekerdo.hu/zselici-csuhogo
2Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút, Balatonfenyves13 kmBalatoni régióhttps://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balatonfenyvesi-kisvasut
3Bezina-völgyi Erdei Vasút (Transzbörzsönyi), Szob14 kmBudapesti régióhttp://bezinavolgyikisvasut.hu/
4Csömödéri Állami Erdei Vasút, Csömödér32 kmNyugat-Dunántúli régióhttps://www.zalaerdo.hu/hu/turizmus/erdei-vasut
5Felsőtárkányi Erdei Vasút, Felsőtárkány5 kmÉszak-Magyarországi régióhttps://egererdo.hu
6Gemenci Állami Erdei Vasút, Pörböly30 kmDél-Dunántúli régióhttp://turizmus.gemenczrt.hu/gemenci-erdei-vasut/megallok-es-latnivalok/
7Kaszói Erdei Vasút, Kaszó8 kmDél-Dunántúli régióhttp://www.kaszort.hu/kaszoi-allami-erdei-vasut
8Kemencei Erdei Múzeumvasút, Kemence4 kmBudapesti régióhttps://kisvasut.hu/kemence
9Királyréti Erdei Vasút, Királyrét12 kmBudapesti régióhttp://kisvasut-kiralyret.hu/
10Lillafüredi Állami Erdei Vasút, Lillafüred14 kmÉszak-Magyarországi régióhttp://www.eszakerdo.hu/magyar/menu/erdvinfo_uj.htm
11Mátravasút, Gyöngyös18 kmÉszak-Magyarországi régióhttps://www.gyongyos-matra.hu/latnivalok/egyeb-2/matravasut/
12Mecseki Kisvasút, Pécs570 mDél-Dunántúli régióhttp://mecsekikisvasut.extra.hu/
13Mesztegnyői Erdei Vasút, Mesztegnyő –
MEGSZŰNT!!!
9 kmDél-Dunántúli régió
14Nagybörzsönyi Erdei Vasút, Nagybörzsöny8 kmBudapesti régióhttp://borzsonyikisvasutak.hu/oldalak/nagyborzsonyi-erdei-vasut-nagyborzsony-nagyirtas-38416/
15Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút, Nagycenk3,6 kmNyugat-Dunántúli régióhttps://www2.gysev.hu/muzeumvasut/a-nagycenki-szechenyi-muzeumvasut
16Öreg-tavi kisvasút, Hortobágy5 kmAlföldi régióhttp://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/hortobagy-halastavi-kisvasut
17Pálházi Állami Erdei Vasút (Pálházi Kisvasút), Pálháza10 kmÉszak-Magyarországi régióhttp://www.eszakerdo.hu/magyar/menu/erdvinfo_uj.htm
18Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, Budapest11,2 kmBudapesti régióhttps://gyermekvasut.hu/
19Szilvásváradi Erdei Vasút, Szilvásvárad4,5 kmÉszak-Magyarországi régióhttps://www.szilvasvarad.hu/szalajka-volgy/szilvasvaradi-erdei-kisvasut
20Vál-völgyi kisvasút, Felcsút5,7 kmBudapesti régióhttps://www.valvolgyikisvasut.hu/
21Vidámparki kisvasút, Debrecen1,1 kmAlföldi régióhttp://www.zoodebrecen.hu/content//vidamparki-kisvasut.html
22Zsuzsi Erdei Vasút, Debrecen17 kmAlföldi régióhttp://zsuzsivasut.hu/
23Gödöllői Kisvasút, Gödöllői Arborétum
MEGSZŰNT!!!
700 mBudapesti régió
24Tiszakécskei Kisvasút, Tiszakécske1,2 kmAlföldi régióhttps://tiszapartikisvasut.hu/
25Veresegyházi Múzeumvasút, Veresegyháza1,5 kmBudapesti régióhttps://medveotthon.hu/muzeumvasut/
26Budakeszi Vadaspark Kisvasút, Budakeszi200 mBudapesti régióhttps://budakeszivadaspark.hu
27Kecskeméti Kisvasút és Kiskunsági hajtánypálya36 kmAlföldi régióhttps://kecskemetikisvasut.hu/

Kisvasutak Magyarországon a napjainkban is épülnek. Pl. 2022 őszén került átadásra egy 200 méter hosszú pályán közlekedő kisvasút a Budakeszi Vadasparkban.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

4 hozzászólás

  1. Brigitta szerint:

    Köszönöm, szuper összefoglaló!

  2. Kékesi Márton szerint:

    Tisztelt Szerző!
    Köszönjük a remek összefoglalót. Örömmel tájékoztatom, hogy a Kecskeméti Kisvasút ismét működik, hajtányozni lehet rajta. A teljes hálózat 98 km, a jelenleg járható vonalrész 52, menetrend szerinti forgalom pedig az idei szezonban 36 km-en volt. Kérjük, vegyék fel a listába, valami ilyesmit lehetne róla írni:

    A Kecskeméti Kisvasút a Duna-Tisza közi homokhátságot szeli át Kecskeméttől Kiskunmajsáig illetve Kiskőrös határáig. A vasút kiskunmajsai vonalán több évi üzemszünet után 2022-ben megindult a hajtányforgalom. Menetrend szerinti motoros hajtányokon lehet utazni, valamint lehetőség van különjárat rendelésére is. A kézi- és lábhajtányok Bugacon bérelhetők, de minden évben rendeznek egy-egy hajtányos napot a vonal többi állomásán is. Oktatást követően saját tulajdonú járművel is lehet közlekedni a pályán, amely hazánk leghosszabb ilyen célra megnyitott kisvasútja. Folyamatosan zajlik újabb és újabb szakaszok megnyitása, illetve egyre nagyobb befogadóképességű járművek üzembe állítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük