Bőszénfai Szarvasfarm a Zselicben – fotók és videó

A hangulatos zselici dombok között fekvő kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási Tájközpontjának, a több mint 2 évtizedes múltra visszatekintő szarvaságazatnak. Olvasónk gyönyörű fotókon és videón mutatja be, milyen hazánk egyik legérdekesebb vadrezervátuma, állatkertje, a Bőszénfai Szarvasfarm.

Bőszénfai Szarvasfarm

Zselic mintegy 1200 km² területű dombság a Dunántúli-dombság déli részén, Somogy és Baranya megye határán. A Zselic a Dunántúli-dombság része. Északról a Kapos völgye, északkeletről a Völgység, keletről a Baranyai-hegyhát és a Mecsek, délről a Drávamenti-síkság, nyugatról Belső-Somogy határolja.

A Zselic természeti értékeit jelentős mértékben jellegzetes erdőtársulásai adják nagyszámú szubmediterrán flóraelemmel, s a hozzájuk kapcsolódó élővilággal.

A Somogy megyei részen található Bőszénfa Árpád-kori település. Azoknak a falvaknak egyike, amelyeket még Szent István király adományozott a Pannonhalmi Bencés Főapátságnak.

A Bőszénfai Szarvasfarm kellemes családi kikapcsolódást ígér. A simogatókertjében közelről megfigyelhetjük Magyarország 5 nagyvadfajátTraktoros és lovaskocsis túrákon természetes élőhelyükön csodálhatjuk meg a szarvasok életét. A trófeakiállatáson az agancs fejlődésével és különböző trófeákkal ismerkedhetünk.

Arnhoffer Klárától kaptunk fotókat: „Októberben a Zselicben jártunk, többek között Bőszénfán, a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjában. Pár kép és egy általuk készített reklám videó.”

Bőszénfai Szarvasfarm

Bőszénfai Szarvasfarm

Bőszénfai Szarvasfarm

„Zselic szívében Bőszénfán található a Bőszénfai Szarvasfarm. Különleges programokkal, érdekes látnivalókkal, finom ételekkel várjuk a hozzánk látogatókat.
A hangulatos zselici dombok között fekvő kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem AK Vadgazdálkodási Tájközpontjának. Az 1300 hektáron elhelyezkedő gazdaság közel 2000 nagyvadnak – gímszarvasoknak, vaddisznóknak, dámvadaknak, muflonoknak és őzeknek – ad otthont. A vadfajok mellett háziállatok – magyar szürke marha, ló, szamár, kecske és vizibivaly – tenyésztésével is foglalkozunk.
Változatos és sokszínű tevékenységünk egyedülálló Magyarországon. Egy ágazaton belül megtalálható a takarmánytermesztés, az erdő- és a vadaskerti gazdálkodás, a vadásztatás, a vadhúsfeldolgozás és a turizmus is.
2012-ben adtuk át a felújított főépületünket (Európai Nagyvadtenyésztési Központ), amelyben egy étterem, oktató termek és az irodák kaptak helyet. Éttermünkben kiváló minőségű helyi alapanyagokból készített ételspecialitásokat kínálunk vendégeink számára. Előadótermeink alkalmasak szakmai és családi rendezvények, értekezletek, előadások, továbbképzések lebonyolítására.” – olvasható a szarvasfarm hivatalos Facebook oldalán.

Bőszénfai Szarvasfarm

Bőszénfai Szarvasfarm

Bőszénfai Szarvasfarm

Bőszénfai Szarvasfarm

Bőszénfai Szarvasfarm a Zselicben – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük