Gigantikus és értelmetlen építmények a nagyvilágban

Nem rég láttam egy filmet, amiben a világ legfurcsább és legnagyobb építményeit rangsorolták. A dokumentumfilmben sok meglepő tény hangzik el és kiderül van, hogy ezeknek a nem használt és hatalmas épületmonstrumoknak némelyike közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. Nézd meg Te is videón az értelmetlen építmények a nagyvilágban toplistáját! 

értelmetlen építmények a nagyvilágban

Érdekességek a filmből

Szerintem érdemes megnézni az egész filmet. Néhány érdekességet azért kiemelek, anélkül, hogy lelőném a poént.

A Toplista hatodik helyezettje egy pokoli torony a világ egyik legkeményebb diktatúrájának fővárosában. Szállodának építették ugyan, de üresen áll. Ennek nagyon egyszerű a magyarázata, külföldieket be sem engednek az országba, a helyiek pedig olyan szegények, hogy nem engedhetnék meg maguknak a szállodai tartózkodást.

A világ legnagyobb stadionjában egyszerre 8 focimeccset is játszhatnának, negyedmillió ember előtt. Elképzelni is nehéz, mit látnának a nézők ezekből a meccsekből a stadion másik felén, a legfelső sorokban ülve. Nem, ez nem Magyarországon van, hanem a szomszédunkban.

A világ legnagyobb szellemvárosa, majdnem akkora, mint Budapest, és 1 millió ember számára épült ott lakás. Az építésére 161 milliárd dollárt költöttek mégis üresen áll.

A világ leghosszabb szállodakomplexuma, a 4 és fél km hosszú és 10.000 tengerre néző szobát terveztek ide még 1930-as években. Azóta is üresen áll.

De nem akarom felsorolni az összes érdekességet és ezek csak morzsák voltak.

Nézd meg a videót, szerintem nem bánod meg!

Gigantikus és értelmetlen építmények a nagyvilágban – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük