Népi építészeti remekekkel bővült a Mini Magyarország makettpark

Ahogy a tavaszi szellő finoman simogatja az emberek arcát, és az illatokkal telített levegőben a remény és az új kezdetek ígérete lebeg, a Mini Magyarország makettpark újabb teret kínál az izgalmas felfedezéseknek. Március 25-én kezdetét veszi egy új fejezet a varázslatos utazásban, ahol a múlt találkozik a jövővel, és ahol minden apró részlet egy hihetetlen történet része. A húsvéti hosszú hétvégén már olyan népi építészeti remekeket is megcsodálhatunk Szarvason, mint a balatonfelvidéki Salföld parasztbarokk épületei, Hollókő világörökségi védettségű házai, az Őrség szeres portái, vagy Torockó főtere.

Salföld házai a Mini Magyarorszáhg makettparkban

A Szarvasi Mini Magyarország csodája

A Szarvasi Mini Magyarország makettparkot megnyitása óta állandó fejlődés és kreatív megújulás jellemzi. Most ismét készen áll arra, hogy lenyűgözze látogatóit. Az elmúlt években már megismerhettük hazánk ikonikus épületeit és tájait, most pedig újabb izgalmas látnivalókkal bővül a repertoár. 2024-ben olyan mesterművekkel gazdagodik a park, melyek a magyar népi építészeti stílusokat és a falusi élet varázsát idézik meg.

Az idén már 11 éves Szarvasi Mini Magyarország makettpark évről-évre fejleszt, megújul, kreatív ötletekkel tartja fent látogatói érdeklődését. Az elmúlt években a hazai épületeket erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és őrvidéki makettek követték. Legutóbb, a 2023-24-es év fordulójakor az ösküi kerektemplom, a hercegkúti pincesor, a békéscsabai István Malom, a pécsi TV torony és a szatmárcsekei Kölcsey Mauzóleum kapott helyett a makettek között.

Népi építészeti remekek az újabb izgalmas látnivalók között

Az idei lenyűgöző újdonságok sorában a park a magyar népi építészeti stílusokat, falusi életet bemutató épületegyüttesekkel tarkítja a kínálatát. Így megcsodálhatóak lesznek a balatonfelvidéki Salföld parasztbarokk épületei, Hollókő település világörökségi védettségű házai, az Őrség szeres portái, és Torockó főtere is.

Az újdonságok mellett folyamatosan zajlik a meglévő makettek hangzóvá, mozgóvá alakítása. Ugyanakkor az év minden napján látogatható Mini Magyarország makettpark környezete is folyamatosan épül, szépül.

Hollókó temploma és házai a szarvasi Mini Magyarországban

Az új mini épületek húsvétkor is megtekinthetők. Ezekkel együtt már több mint száz épület makettet és vonat modellt csodálhatnak meg az érdeklődők. A szarvasi Mini Magyarország nem csupán egy makettpark, de olyan élménypark, amelyben kicsiknek és felnőtteknek egyaránt felejthetetlen emlékeket kínál. Ahová jó visszatérni akkor is ha nincsenek újdonságok, de különösen, ha vannak…

A makettparkban kicsik és nagyok egyaránt megtalálják azokat az emlékezetes pillanatokat, melyekért érdemes visszatérni. Sőt, újra és újra ellátogatni, hiszen itt mindig újabb csodák és kalandok várnak ránk, amelyeket felfedezhetünk és megoszthatunk szeretteinkkel.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük