Fedezd fel hajtányjáratokkal a Kiskunságot a kecskeméti kisvasút vonalán

A Kecskeméti Kisvasút 2009-ig szállított utasokat, több lelkes önkéntes segítőnek köszönhetően azonban a vágányain fokozatosan újraindul a vasúti közlekedés. A kisvasút vágányain létrehozott Kiskunsági Hajtánypályán jelenleg – előre meghirdetett menetrend szerint – könnyűszerkezetes vasúti járműveken, úgynevezett motoros hajtányokon közlekedve szerezhetünk új élményeket. A Jakabszállás és Bugac, illetve Bugac és Kiskunmajsa között közlededő hajtányokon úgy fedezhetjük fel a Duna-Tisza közi homokhátságot, mint még soha. Lehőség van különjárat bérlésére is, és esetenként a kézi- és lábhajtányokon is kipróbálhatjuk a kötött pályás közlekedés különös módját.

motoros hajtányok a bugaci határban

Kecskeméti Kisvasút és Kiskunsági Hajtánypálya

A magyarországi kisvasutakat összefoglaló bejegyzésemhez kaptam egy hozzászólást, amit köszönettel közzéteszek itt az oldalon és természetesen a kisvasutakat összefoglaló bejegyzést és a térképet is kiegészítem a Kecskeméti kisvasúttal és a Kiskunsági Hajtánypályával.

Kékesi Márton sorai:

„Tisztelt Szerző!
Köszönjük a remek összefoglalót. Örömmel tájékoztatom, hogy a Kecskeméti Kisvasút ismét működik, hajtányozni lehet rajta. A teljes hálózat 98 km, a jelenleg járható vonalrész 52, menetrend szerinti forgalom pedig az idei szezonban 36 km-en volt. Kérjük, vegyék fel a listába, valami ilyesmit lehetne róla írni:

A Kecskeméti Kisvasút a Duna-Tisza közi homokhátságot szeli át Kecskeméttől Kiskunmajsáig illetve Kiskőrös határáig. A vasút kiskunmajsai vonalán több évi üzemszünet után 2022-ben megindult a hajtányforgalom. Menetrend szerinti motoros hajtányokon lehet utazni, valamint lehetőség van különjárat rendelésére is. A kézi- és lábhajtányok Bugacon bérelhetők, de minden évben rendeznek egy-egy hajtányos napot a vonal többi állomásán is. Oktatást követően saját tulajdonú járművel is lehet közlekedni a pályán, amely hazánk leghosszabb ilyen célra megnyitott kisvasútja. Folyamatosan zajlik újabb és újabb szakaszok megnyitása, illetve egyre nagyobb befogadóképességű járművek üzembe állítása.”

hajtányok Jakabszállás vasútállomásán

Menetrendi és egyéb információkat a Kecsekméti kisvasút hivatalos oldalán találsz.

Nagyon köszönöm az információt Kékesi Mártonnak és a fotókat a Kecskeméti kisvasútért facebook oldalnak!

Te is tudsz olyan kisvasútról, ami nem szerepel a listámban? Kérlek küldd el róla az információt és szívesen kiegészítem a bejegyzésem és megjelenítem a térképen is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük