Virágos Magyarország 2022 verseny nyertesei

Véget ért a Virágos Magyarország 2022 verseny és kihirdették, melyek hazánk legvirágosabb települései. Az idén már 29. alkalommal kiírt versenybe 439 pályázat érkezett, a zsűri összesen 50 díjat osztott ki. Debrecen, Makó, Zalakaros és Gyugy érdemelte a ki a legvirágosabb településnek járó címet 2022-ben. A fővárosi kerületek kategóriában Budapest Főváros díját a X. kerület érdemelte ki.

Zalakaros látnivalói

Virágos Magyarország 2022 verseny nyertesei

Az ország legjelentősebb környezetszépítő versenyre 2022-ben rekordszámú jelentkezés érkezett. A 339 önkormányzat – köztük 32 határon túli jelentkező – összesen 439 pályázata igencsak megdolgoztatta a közel 150 tagú szakmai zsűrit. A november 18-i ünnepélyes díjátadón összesen 50 díjat osztottak ki, többek között több különdíjat is.

A zsűri döntése értelmében a nagyvárosok kategóriájában Debrecen, a 30 ezer lakosnál kisebb városok közül pedig Makó képviselői vehették át a fődíjat. Az ezer főnél népesebb kisvárosok közül Zalakaros, a legkisebb falvak közül pedig Gyugy lett a legvirágosabb település.

A Miniszterelnökség különdíját Cegléd és Balatongyörök érdemelte ki, a Belügyminisztérium több díja között jutalmazta a legvirágosabb budapesti kerületet, amely idén a X. kerület lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíjával pedig Kecskemét és Telkibánya lett gazdagabb.

Telkibánya látnivalói

A 2022. évi Virágos Magyarország díjazottjainak teljes névsora a verseny honlapján található.

A négy nyertes település részt vesz majd a jövő évi Európai Városok és Falvak (Entente Floral Europe) versenyen, ahol az idén a nemzetközi zsűri elismerte Veresegyház, Orfű és Székesfehérvár környezetszépítő munkáját.

A Virágos Magyarország verseny 2023-ban ünnepli fennállásnak 30. évfordulóját, ebből az alkalomból a szervezők számos érdekességgel készünek a következő versenyidényben.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük