Hatalmas sikerek az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyen

Két év kényszerű kihagyás után 2022-ben ismét megrendezték az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyét (Entente Florale Europe), ahol ismét hatalmas magyar sikerek születtek. A Balatonfüreden megtartott nemzetközi díjátadón két arany és egy ezüst minősítést sikerült elérniük a „felvirágoztatásban” élenjáró magyar településeknek.

Virágos Székesfehérvár

Hatalmas sikerek az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyen

Az idei évben Székesfehérvár, Orfű és Veresegyház képviselték hazánkat a nemzetközi megmérettetésben. A három magyar település osztrák, belga, holland, ír, német és cseh városokkal és falvakkal versenyeztek a saját kategóriájukban.
🥇 Székesfehérvár arany minősítést és a jógyakorlat különdíjat nyerte el,
🥈 Veresegyház ezüst minősítést és elnöki különdíjat kapott,
🥇 Orfű arany minősítéssel zárta az egyre inkább a fenntarthatóságot előtérbe helyező versenyt.
🎊 Székesfehérvár jógyakorlat különdíjával a zöldfelület-fenntartásba illeszkedő szociális foglalkoztatási programot jutalmazták, Veresegyház elnöki különdíja a városi termálvízfűtéses hálózatért járt, míg Orfűn a minőségi turizmust és a természeti, táji adottságok fenntartható hasznosítását emelte ki a zsűri.
👏 Szívből gratulálunk a településeknek az elért eredményekért! 👏 – olvasható a Virágos Magyarország Facebook oldalán.

Orfű a tóval

A Virágos Magyarország környezetszépítő mozgalom és verseny az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyének (Entente Florale Europe) hazai képviselője. A nemzetközi megmérettetésen minden évben a hazai verseny győztesei képviseltetik hazánkat.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen kizárólag települési önkormányzatok indulhatnak, akik saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel” környezetüket. 2022-ben 349 település összesen 452 pályázattal nevezett Virágos Magyarország versenybe. Közülük kerül majd ki az a három település, amely jogot nyer a 2023-as nemzetközi versenyben való részvételre. A hazai verseny eredményhirdetésére várhatóan ősszel kerül majd sor.

1990 óta több magyar település is igen szép eredményt ért el a kontinens viadalon. Magyar települések tíz arany – Balatonfüred, Siófok, Géderlak, Kaposvár, Lipót, Nagyatád, Eger, Gyula, Balatongyörök, TihanyVeszprém -, huszonkilenc ezüst, tíz bronz és tíz Európa-díjat nyertek.

Többször beszámoltam már a hazai Virágos Magyarország verseny eredményéről is, tettem ezt például 2021-ben is, amikor az egyik nyertes az a Veresegyház volt, aki most európai ezüst minősítéssel büszkélkedhet.

Veresegyház látképe

A nemzetközi versenyben Székesfehérvár arany minősítést és a jógyakorlat különdíjat nyerte el, ami nem csoda, az évente megrendezésre kerülő Pünkösdi Virágálommal bizonyítottak már, mennyire fontosnak tartják a viárgokat.
Igazán megérdemelt Veresegyház ezüst minősítése és elnöki különdíja, valamint Orfű arany minősítése is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük