Zalakaros látnivalói a termálfürdőn túl

Zalakaros látnivalói, pontosabban legkedveltebb helyi között híres termálfürdője áll az élen, de máltán érdemelte ki a ligetek és parkok városa címet is. Különösen szép a város tavasszal, a tavaszi hagymások és a díszcseresznyék virágzása idején. Olvasónk mutatják meg, milyennek látták ők Zalakrost, a Kis-Balaton fővárosát. 

Zalakaros látnivalói

Zalakaros látnivalói

A ligetek és parkok városa

A gyógyfürdőjéről Európa-szerte híres zalai kisváros 760 éves múltra tekint vissza. A város parkjaiban, ligeteiben a tájnak megfelelő növénytársulások, zöld tisztások és impozáns virágágyások váltják egymást, amik meghitt, nyugodt hangulatot árasztanak.

A nagy kiterjedésű parkok egy részét 2012-ben képviselőtestületi döntés értelmében helyileg védett természeti területté nyilvánították (Európa Park, a Termál úti arborétum, a Termál úti fasor, a Temetői fenyősor). A természeti értékeket ún. zöld könyvben gyűjtötték össze.

Az utóbbi években a család- és gyermekbarát fürdő létrehozásán túl a természeti értékek hangsúlyozott szerepet kaptak a turisztikai kínálatban. Fontos cél a Kis-Balaton, a dél-zalai borvidék, vagy a rövidesen elkészülő termáltó és ökopart szépségeinek megismertetése a látogatókkal. Ezt a szemléletmódot tükrözi Zalakaros szlogenje is: „Meríts erőt a természet csodáiból!”

Zalakaros látnivalói

Lakatár Mari előző években készített virágos fotókkal ajánlja Zalakaros felkeresését, míg Kiriné Magdolna néhány szóval meg is indokolta, miért nőtt annyira a szívéhez a város.

A fürdőváros

Zalakaros egy üdülőváros Zala megyében, Nagykanizsai járásban. Az idegenforgalmát termálfürdőjének köszönheti a fürdőváros évről évre fejlődik és szépül. A Kis -Balaton fővárosának és a legvirágosabb Magyarországi városnak is nevezik.

2014 évben kezdtek hozzá egy ökó park létrehozásához a termálfürdőből kifolyó termálvíz felhasználásával. Csodálatos mesterséges tavat létesítettek, ami a képeken is látható. Öröm volt a tó partján végig sétálni, gyönyörködni, megpihenni. 2018 év májusában technikai okok (csőtörés) miatt a tó vize “elszökött”. A tóban lévő betelepített növényzetet sikerült átmenteni, a látvány elszomorító volt.

Zalakarosról kirándulhatunk A Kis-Balatonhoz, Hévízre, Keszthelyre, Nagykanizsára és még sorolhatnám. Csodálatos magyar vidék. – ajánlotta figyelmünkbe Kiriné Magdolna,

Gyógy-és élmény fürdő fő bejárata. Minden korosztálynak ajánlott.

Zalakaros látnivalói . termálfürdő

Zalakaros látnivalói

Szebbnél szebb szállodákkal.

A park a szállodák szomszédságában.

Gyerekeknek mesepark, a háttérben az erdő mellett vezető kerékpárút.

Tanösvény tájékoztató tábla

Termáltó és ökopark a betelepített tavi rózsákkal

Zalakaros látnivalói termáltó

Az “elszökött” víz után. 2018 május.

Zalakaros egy csodálatos klímával is rendelkező város, mediterrán éghajlat alatt még a banánfa is ilyen gyönyörű.

Nagyon köszönjük Marinak és Magdolnának a csodálatos fotókat. Igazán kedvet kaptam egy zalakarosi kiruccanásra.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt + 3 =