Top10 túratervező app kirándulóknak

Bár a természetjárás arra is jó, hogy kizökkentsen a képernyővezérelt életmódból, az okosan használt mobil applikációk sokat segíthetnek erdőjáráskor. Mutatom is, melyik a Top10 túratervező app kirándulóknak.

gleccsertúra

Top10 túratervező app kirándulóknak

Digitális vándor

Nemzeti parkokban található e-ösvényket kínál elsősorban gyerekeknek.

Fa Book

Interaktív fahatározó, hogy képben legyünk, milyen fák között sétálunk.

Geoládák

A kincskereső játékhoz tartozó térképes applikáció.

Kopó

A természetet járva beazonosíthatjuk a felfedezett állatnyomokat.

Közkutak

Azokat a helyeket mutatja meg, ahol ingyen feltölthetjük a kulacsainkat.

Madárhatározó

A hazánkban előforduló közel 367 madárfaj felismerését segíti.

Országos Kéktúra

Az applikáció a Magyarországot átszelő legendás útvonal pecséthelyeinek megtalálását könnyíti meg.

Ramblr

Rögzíti a megtett útvonalat, emellett fotókat, videókat és szöveges jegyzeteket is készíthetünk vele.

Természetjáró

A természetjáró applikáció a túrázók hasznos „alapkönyve”, amiből mindent megtudhatunk a hazai tájak felfedezése közben. Interaktív térképes útikönyv beépített tervezővel, iránytűvel, csúcskeresővel, sebességmérővel.

Túratippek

Kezdő túrázóknak hasznos segítség, akik most ismerkednek a természetjárás szépségeivel.

További hasznos olvasnivalók túrázóknak

Kevéssé ismert tény, hogy Magyarországon túrázgatva csodálatos vadon növő orchideák, másnéven kosborok is a látóterünkbe kerülhetnek. A legismertebb vadorchidea, a dombvidékes tájakon élő bíbor kosbor vagy bíboros kosbor egyike a Magyarországon fellelhető húsz fajta orchideának, azaz kosborfajnak. Rokonát, az agárkosbort 2022-ban az év vadvirágának választották. Védett és fokozottan védett kosborok után kutatva érdemes nyitott szemmel járni az erdőket, mezőket és betartani a legfőbb szabályt: mindent a szemnek, semmit a kéznek.

A természetjárás, túrázás során a természet sok olyan lényével is találkozhatunk, amelyeket nem ismerünk. Jól jön ilyenkor, ha a zsebünkben ott lapul pár hasznos appot tartalmazó okostelefon. Itt van rögtön négy hasznos alkalmazás, mobiltelefonos applikáció túrázáshoz, amivel izgalmasabb lehet a frissítő séta, a hétvégi túra.

Gyalog, vízen és két keréken a főváros körül címmel jelent meg az Aktív Magyarország legújabb kiadványa. A kiadvány megjelenéséhez különleges aktualitást ad Budapest 150. születésnapja és az is, hogy ugyanebben az évben alakult meg Magyarországon az első természetjáró egyesület. Budapest és környékének legizgalmasabb kirándulásait összefoglaló magazin ingyenesen is letölthető az internetről.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük