Sintra látnivalói: volt királyi nyaralóhely a portugál Szentendrén

A Lisszabon közelében található Sintra pont olyan népszerű, mint a mi Szentendrénk. A hangulatos portugál kisváros több művésznek, írónak, költőnek volt a kedvenc nyaralóhelye. Sintra látnivalói miatt az UNESCO világörökségi listára is felkerült.

Sintra

Sintra látnivalói

A 19. században Sintra lett az európai romantikus építészet első központja. II. Ferdinánd király itt alakított kastéllyá egy romos kolostort gótikus, egyiptomi, mór és reneszánsz elemek felhasználásával. A helyi és egzotikus fafajok felhasználásával csodálatos parkot alakított ki. A környező hegyekben létrehozott hasonló épületek és parkok Európa-szerte hatással voltak a tájépítészet fejlődésére. Ezt a tényt elismerve lett 1995-ben az UNESCO világrökség része a Sintrai Kultúrtáj.

Sintrában több nevezetesség is látható. Leghíresebb kastélyát, a Pena kastélyt, a portugál “Neuschwanstein” kastélyt már megcsodálhattuk itt a blogon.

Arnhoffer Klára olvasónk most a másik a palotába kalauzol el.

“A Palácio Nacional (Nemzeti palota) a város központjában található, szinte a Pena kastély alatt. A palota a 14. és a 20. század között végig a portugál királyi ház nyári rezidenciájaként szolgált, így több építészeti stílus is felfedezhető rajta. Legjellegzetesebb eleme pedig a két fehér, fordított tölcsérszerű tornya, melyek a konyha kéményei. A palota belsejében különleges faragott panelek és rengeteg azulejos, festett kerámiacsempe található. Ezeket a 15-16. században Sevillában gyártották, és a mai napig az egész Ibériai-félsziget legnagyobb gyűjteményének számít a sintrai.”

Sintra

Sintra

Sintra

Sintra

Nagyon köszönöm a csodálatos fotókat és az ismertetőt Arnhoffer Klárának!

További olvasnivalók Portugáliáról

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkettő + 8 =