Pena kastély Sintrában: a portugál “Neuschwanstein” kastély

Pena kastély vagy Pena palota, egyszerűen csak így hívják  a Palácio Nacional da Pena-t, a portugál királyi család egykori rezidenciáját. A Lisszabontól csupán 30 kilóméterre fekvő Sintrát leginkább a mesés palotái és kastélyai valamint gyönyörű kertjei miatt látogatják a turisták. Érdemes egy egész napot szánni a város megtekintésére, hisz vétek lenne bármelyiket is kihagyni. Csodáld meg  a Pena kastélyt, a “portugál Neuschwansteinként” emlegetett elbűvölő palotát.

Pena kastély

Pena kastély Sintrában

Portugália egyik kedvelt látnivalóját, a 8. század környékén alapított Sintrában találjuk. A régi királyi város gyönyörű parkkal körülvett Pena palotáját (Palácio Nacional da Pena) portugál királyi család számára nyári rezidenciának építtette II. Ferdinánd 1839-ben.

A mór, mánuel, rokokó és keleti stílusjegyeket magán viselő Pena Palotában eredeti állapotában őrizték meg a berendezési tárgyakat és a szobákat, bent viszont nem lehet fotózni. A kastélyt hatalmas, egzotikus növényekkel beültetett csodálatos park, a Parque da Pena veszi körül. A parkon túl már az erdő kezdődik.

A kastélyt gyakran “portugál Neuschwansteinként” emlegetik a külső hasonlóságaikra utalva. Azt azonban nem árt tudni, hogy a bajor II. Lajos jó 30 évvel később építette mesekastélyát  – ami később Walt Disney Hamupipőke kastélyának mintájául szolgált -, jó harminc évvel később építette a “tündérkirály”.

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Pena kastély

Nagyon köszönöm a csodálatos fotókat és az ismertetőt Arnhoffer Klárának!

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 4
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük