Ingyenes családi nappal nyit a Nemzeti Atlétikai Központ

Ingyenes ünnepélyes parkavatásra és családi napra hívja a kicsiket és nagyokat az újonnan felépült, és az 2023. augusztus 19 és 28 között megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokság helyszínéül szolgáló Nemzeti Atlétikai Központ. Budapest új Sport- és Szabadidőparkjának avatására 2023. június 17-én kerül sor, ahol változatos sport ás szórakoztató programok várják a családokat.

kivilágított Nemzeti Atlétikai Központ Budapest

Nemzeti Atlétikai Központ ünnepélyes avatása – 2023. június 17

2023. június 17-én, szombaton kitárja kapuit a Nemzeti Atlétikai Központ, Budapest új Sport- és Szabadidőparkja. Az ingyenes rendezvényen a látogatók elsőként mehetnek be a vadiúj létesítmény olyan pontjaira is, ahová az atlétikai világbajnokság során már senki nem fog tudni. Kipróbálhatják, milyen azon a Magyarországon egyedülálló, különleges borítású pályán futni, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban.

„Különleges élménynek ígérkeznek a nyitónap futóversenyei, ahol 100 méteres síkfutástól a 4,5 kilométerig különböző versenyszámokban lehet rajthoz állni a Nemzeti Atlétikai Központ vadonatúj futópályáján, ahol augusztusban az atlétika szuperhősei mérik majd össze az erejüket. A versenyen bárki átélheti a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság hangulatát sportolói szemmel. A bemelegítést Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó vezényli, a távokat teljesítők jutalma pedig egy gyönyörű érem, ingyenes emlékfotó, valamint a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötvenszázalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupon lesz. A futásra érdemes előzetesen regisztrálni, de akár a helyszínen is lehet jelentkezni.

A sport mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket. A június 17-i nyitónapon a szó valódi értelmében is bemutatkozik a Nemzeti Atlétikai Központ a nagyközönség számára: megnyílik és átélhető lesz, hogy milyen élmény a lelátóról szurkolni, de a látogatók olyan részeit is felfedezhetik a létesítménynek, amelyeket máskor elzárnak a szurkolók elől. A különleges napon még azokba a helyiségekbe is bejuthatnak, amelyekben az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban.

Most először csodálhatják meg a látogatók Budapest új, 10,5 hektáros parkját, ami eddig szégyenfoltja volt a városnak egy csodálatos helyen, a Duna partján, szemben a már évek óta látványosan megszépült Kopaszi-gáttal. Itt, a IX. kerület sarkában szennyező ipari tevékenység zajlott és ezt váltotta fel a gyep, több száz fa és több ezer cserje. Megszűnt a Duna szennyezése, megerősítették a parti védműveket és kerékpárút épült, amin végig lehet tekerni Csepelig.” – olvasható a sajtóanyagban.

Nemzeti Atlétikai Központ Budapesten

Nemzetközi Atlétikai Központ megközelítése

A Nemzeti Atlétika Központ (NAK) közvetlen közelében nincs parkolási lehetőség, ezért tömegközlekedéssel vagy kerékpárral érdemes érkezni. A Mahart budapesti hajókörjárata közvetlenül a NAK mellett, a Művészetek Palotájánál köt ki. A kerékpárok a versenyközpont közelében felállított kerékpártárolóban helyezhetők el.

A Nemzeti Atlétikai Központ területére élő állatot bevinni tilos, kivéve a fogyatékossággal élő személy segítésére kiképzett vezetőkutyát.

További információ és jelentkezés a versenyekre a hivatalos oldalon történhet.

A fotó a Nemzeti Atlétikai Központ Facebook oldaláról származik. Köszönet érte!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük