Legjobb európai úti célok 2020

A Europeanbestdestiontions.com portál az idén már 11. alkalommal szavaztatta meg a legjobb európai úti célokat. A rangsor az idén is hozott pár meglepetést. Büszkeség, hogy magyar város is felkerült a legdivatosabb célpontok közé. És mielőtt rávágnád, elárulom, hogy nem Budapest szerepel a listán. Nézzük, melyek a legjobb európai úti célok 2020-ban!

Legjobb európai úti célok 2020 - Colmar

Legjobb európai úti célok 2020-ban

Több mint 600 000 szavat döntötte, hogy melyek 2020 legvonzóbb városai. Hogy izgalmasabb legyen a 15-ös lista, a végéről haladok az elsők felé.

15. Menorca, Spanyolország

Menorca a Baleár-szigetek érintetlen területe, ahol UNESCO által jegyzett ​​bioszféra rezervátumot találunk vándorló madarakkal és delfinekkel. Ideális hely a szabadban való tartózkodáshoz, lazításhoz, fenséges tájak felfedezéséhez és a teljes kikapcsolódáshoz.

Menorca

14. Rochefort-Océan, Franciaország

Rochefort-Océan a legkedveltebb fenntartható idegenforgalmi célpontja Európában, amelyet az Európai Bizottság választott ki környezet iránti elkötelezettségéért. Többféle kikapcsolódási program közül választhatunk, pl. madármegfigyelés, termálfürdőzés, horgászás, vitorlázás, szörfözés. Vagy csak egyszerűen napozhatunk és fürödhetünk az óceánparton.

13. Cork, Írország

Cork a város és a megye történelmi örökségét kínálja a látogatóknak, kézműves ételekkel és italokkal, valamint erős kulturális, zenei és művészeti hangulattal.

Cork

12. Hévíz, Magyarország

Hévíz az egyik legkedveltebb fürdővárosunk. Itt található a világ legnagyobb természetes termáltava. Hévíz a 18. század óta fogadja a gyógyfürdő látogatóit. Az egyetlen fürdőhely, ahol tavi rózsák  úszva pihenhetünk és gyógyulhatunk.

Hévíz

11. Róma, Olaszország

Hogy is maradhatna ki egy ilyen listából az örökváros?

róma

10. Bydgoszcz, Lengyelország

Gondolom nem csak számomra ismeretlen a lengyel város. Pedig székesegyházát Európa legszebb gótikus templomának tartják.

bydgoszcz

9. Párizs, Franciaország

Meglepő, hogy romantikus Párizs nem végzett előrébb a listán. A párizsi múzeumokban a legnagyobb remekműveket tekinthetjük meg. Az utcáin, sikátorjain is érezzük, hogy a világ egyik legszebb városában járunk. Párizs minden: gasztronómia, romantika, elegancia, őrület, szépség, feledhetetlen élmények.

Eiffel-torony

8. Rijeka, Horvátország

Horvátország harmadik legnagyobb városát már azért is érdemes felkeresni az idén, mert elnyerte a „Kultúra Európai Fővárosa 2020” címet. Rijeka olyan igényes utazók célpontja, akik nem tudnak és akarnak választani a strand és a város, a kultúra és a természe, a hagyomány és a modernitás között.

Rijeka

7. Namur, Belgium

Namur ideális hely a feltöltődéshez. Minden nap új divatos bárok, üzletek és éttermek nyílnak. A Citadella tetejéről csodálatos kilátás nyílik a városra.

6. Nagyszeben, Románia

Nagyszeben, a 800 éves történelemű város szinte érintetlen helyszínnek számít, ugyanakkor Európa egyik legmodernebb és legdinamikusabb városa is.

5. Cascais, Portugália

Cascaist Biarritz- szal együtt Európa egyik legszebb tengerparti szakaszának tartják. Előnye, hogyha ráununk a fürdőzésre, kitűnő felfedeznivalókat találunk a közelben. Csak egy ugrásra van a főváros Lisszabon, Európa legnagyobb akváriumával és a híres villamosvonallal. Vagy ott van Sintra, az egykori királyi nyaralóhely,  ahol a portugál Neuschwanstein kastély is található. Ne felejtsük el a Mafra-palotát, ami 2019-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.

Az egész évben zajló, enyhe éghajlattal a „ Portugál Riviéra ” meglepően sokféle tájat és látnivalót kínál, és az ajánlatok széles skáláját ötvözi egyedülálló célpontban. A tiszta szabadidőtől az üzleti életig, a golf, a nap, a tenger és a vízi sportokig minden egyszerűen megvan, és új meghatározást kínál az öko- és tevékenységalapú turizmus fogalmának.

Cascais

4. Bécs, Ausztria

Bécset szokás Európa egyik fővárosának is tekinteni. Gazdag történelem, kultúra, gasztronómia, bor, bio- és helyi piacok jellemzik. Csodálatos palotai mellett a modern építészetbe is belekóstolhatunk Hundertwasser művei által. Múzeumai, színházai, elegáns éttermei, szórkoztató parkjai fiatalok és az idős emberek számára egyaránt vonzvá teszik.

bécs

3. Tbilisi, Grúzia

Grúzia fővárosával eddig elég mostohán bántak a tursiták, de az utóbbi években egyre népszerűbb. A kultúra, a gasztronómia, a sokféleség és az építészet szerelmeseinek kitűnő választás.

2. Athén, Görögország

A görög fővárost szerintem senkinek sem kell bemutatni. Az ókori civilizáció bölcsőjében minden adott, hogy kultúrával, élményekkel teljenek a pihanés napjai.

Athén

1. Colmar, Franciaország

Colmar Franciaország legnaposabb városa és az elzászi borok fővárosa. Igen kedvelt a szerelmesek körében is. Nyaranta a különböző kulturális fesztiválok, adventi időszakban pedig hihetetlenül szép karácsonyi fényei vonzák a turistákat.

Colmar

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük