Lisszaboni óceánárium, Európa legnagyobb akváriuma

A lisszaboni ócenárium a portugál főváros kötelező látnivalója a gyerekes családok részére. A rengeteg állatnak és a nagy tereknek köszönhetően nem is érezzük, hogy egy nagy városban vagyunk. Kicsiket és nagyokat egyaránt lenyűgöz.

lisszaboni ócenárium

Lisszaboni ócenárium

Portugália fővárosában található Európa legnagyobb fedett akváriuma, 450 faj 16.000 fajtájának ad otthont. A szépen kialakított ócenáriumban többek között pingvineket, sirályokat és egyéb madarakat, vidrákat, rájákat, cápákat, tengeri csikókat és egyéb csontos halakat, rákféléket, tengeri csillagot, korallokat, polipot, tintahalat, kétéltűeket, medúzákat is megcsodálhatunk.

Kiriné Magdolna küldött képes beszámolót.

„Egy egész napos lisszaboni városnézés után nagyon érdemes megnézni az 1998-as világkiállításra épített tengeri akváriumot. A látvány elkapja a látogatót, feltöltődik, megpihen.
A tenger élővilágát láthatjuk. Az épület központja egy óriási magas akvárium, földszinttel, emeletekkel.

lisszaboni ócenárium

Az akvárium minden oldalon körüljárható, a folyosók mentén több kisebb, nagyobb akvárium, terrárium található. Szédítő látvány, elvarázsolja gyereket, felnőttet egyaránt.  A kinti részben kifutókkal ahol vidrák, pingvinek, madarak élik életüket.

lisszaboni ócenárium

Bent az akváriumokban különlegesebbnél különlegesebb halakat, cápákat, tengeri csikókat, rákokat, csillagokat, korallokat, polipokat, medúzákat láthatunk.

Aki Lisszabonban, Portugália fővárosában jár mindenkinek ajánlom megnézni. Érdemes 2-3 órát ott eltölteni és hagyni magunkat elvarázsolni.”

lisszaboni ócenárium

Nagyon köszönjük Kiriné Magdolnának az ajánlást és a fotókat!

A lisszaboni ócenárium belépőjeggyel látogatható, de az biztos, hogy az ide betérők nem fognak csalódni és feledhetetlen élménnyel távoznak.

További látnivalók Portugáliában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük