Újpesten nyílt meg Budapest első levendulaparkja

Újpesten, a Szilas-patak szomszédságában nyílt meg Budapest első levendulaparkja. A KRESZ-pályával szemben található pihenőparkban 5800 tő levendula és 1400 tő egyéb virágzó, évelő növény látványában gyönyörködhetünk. A színes, illatos parkot sétálva vagy kerékpárral is bejárhatjuk és kutyákat is bevihetjük. A szabadon, éjjel-nappal látogatható közösségi térben a lila padok mellett selfipont is gondoskodik arról, hogy feledhetetlenné tehessük az itt töltött szabadidőt.

Budapest első levedulaparkja Újpesten

Újpesten nyílt meg Budapest első levendulaparkja

Budapest első levendulaparkjának építése már 2022 tavaszán megkezdődött, a munkálatok azonban csak augusztus elejére fejeződtek be. Persze ez semmit nem von le a kezdeményezés értékéből és szépségéből.

levendulapark Újpesten

Az ingyenesen látogatható közösségi térben a virágágyások közötti sétautakat pergolák, lila padok és fehér ülőkavicsok övezik, hogy teljes legyen a kikapcsolódás.

Minden bizonnyal igen kedvelt lesz a park selfipontja is. A romantikus esti sétákhoz napelemes térvilágítás biztosítja a fényt és a hangulatot.

Bár már jelenleg is szép, virágos és illatos a park, jövő nyárra még szebb lesz. A levendulák fővirágzási idejének már vége, de másodvirágzásuknak köszönhetően igazán megkapó látvány így is. A növények jövő nyárra már megerősödnek és megbokrosodnak és várhatóan dúsan virágoznak majd.

Az elnyílt levendula virágok hasznosítására is megvannak a tervek. Az Újpesti Szociális Foglalkoztató megváltozott munkaképességű dolgozói fognak illatzsákokat készíteni belőlük.

Levendulapark Újpesten – videó

A fotók Újpest Facebook oldaláról származnak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük