Forradalmi utcaszínház vár a Mini Magyarország makettparkban

Különleges tavaszi program várja a látogatókat a Mini Magyarország makettparkban Szarvason 2022 első a hosszú hétvégéjén. Nemzeti ünnepünk tiszteletére, a március 15-i hosszú hétvégén díszbe öltözik a  makettpark Szent Koronája, valamint március 14-én, hétfőn forradalmi utcaszínház szórakoztatja a mini épületek között az érdeklődőket.

Forradalmi utcaszínház a Mini Magyarország makettparkban

A Békés megye Szarvas városa minden évszakban vonzó célpont a romantikára vágyó pároknak és a családoknak egyaránt. A Pepi-kert, azaz a Szarvasi Arborétum melllett üzemelő Mini Magyarország makettpark a család legapróbb tagjai számára is érdekes, élvezetes kirándulás, kipacsolódás.

Hazánk legnépszerűbb makettparkja igyekszik is rászolgálni erre a címre. A közel 100  építészetéről, történelméről, földrajzi elhelyezkedéséről híres épület, kastély, templom, vár, állomásépület rejt mozgó vagy hangzó meglepetést egy átlagos napon is.

Rendszeresek a programok is, hol mesés éjszakai kalandokra invitálnak, hol pedig a Mini Mozdonyok Nagy Napját rendezik meg.

Mini mozdonyok a sszarvasi Mini Magyarország makettparkban

Nemzeti ünnepünk tiszteletére a hosszú hétvégén díszbe öltözik a makettpark Szent Koronája. A mini országjárás mellett, március 14-én, hétfőn rendhagyó Forradalmi utcaszínházi műsorral várják az érdeklődőket.

A Békéscsabai Jókai Színház színészei egy rendhagyó ünnepi műsor keretében szavalnak, énekelnek, gitároznak, így emlékezve az 1848-49 polgári forradalomra.

Az utcaszínház programjait az élethű korona, a mini Lánchíd mellett, és az Országház kicsinyített másánál rendezik. A közönség és a színpad között elmosódnak a határok, a színészek a látogatók között alakítják ki a színpadot, és vonják be a nézőket a forradalmi történetbe.

A forradalmi események a debreceni Nagytemplom makettjénél kezdődnek 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 órai kezdéssel.

A makettpark az ünnepi hétvége minden napján is reggel 08.00 tól várja látogatóit. A Forradalmi utcaszínház eseményeire külön jegyet nem kell váltani, az előadások normál belépőjeggyel tekinthetők meg.

További információk a park hivatalos oldalán.

Mini Magyarország makettpark videón

https://youtu.be/6mrnNCoxnTA

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük