Visszafogott, de vidám a Velencei Karnevál 2022-ben

A hónapokkal ezelőtti bizonytalanság után igazán jó hír, hogy megnyílt a többszáz éves hagyománnyal rendelkező Velencei Karnevál 2022-ben is. A két hétig tartó mulatság visszafogodtabb ugyan, mint a szokásos, de jelmezbe öltözött tavaszváró mulatozókból az idén sincs hiány. Szekeres Veronika, Velencében élő idegenvezető csodálatos fotókkal mesél arról, milyen volt a 2022-es karnevál első napja.

Velencei karnevál 2022

Ilyen a Velencei Karnevál 2022-ben

Már egy hónapja jó híreket olvashattunk Szekeres Veronikától a nagymúltú Velencei karneválról, ami a világ legismertebb karneváljainak egyike.

Szekeres Veronika vagyok, velencei önkormányzat engedélyével dolgozom, mint idegenvezető. Szerelmem a város, tíz évig jártam és tanultam és tanulom most is. Nem lehet megunni, különleges atmoszférája van és minden évszakban csodás.

Jó hírekkel jövök, jobb lett a karnevál programja, a nagy tömegrendezvények elmaradnak, de lesznek utcai mutatványosok, zenészek, sok kultúrprogram és jelmezes felvonulás is.

Megkezdődött a Velencei Karnevál

Aztán 2022. február 12-én szombaton hivatalosan is kezdetét vette a két hétig tartó dínom-dánom.

Ma jelmezvadászaton voltam. Vasárnap lévén nagyon sok látogató volt Velencében. Először nem indult jól a napom, mert nem tartották meg a beígért programot a Campo Santa Margheritán, de aztán a Szt. Márk tér felé vettem az irányt és ott már nagyon jó karneváli hangulatot találtam. Engem is elkapott a láz, szaladgáltam a jelmezben megjelentek után és vásárolgattam a meleg napsütésben.

Most a Bálint nap/San Valentino összemosódik a karnevállal kissé és a hangulat mindenképpen ünnepi. A tavasz pedig a levegőben van. Nem volt sok jelmezes, de azért voltak, volt hogy elmentek mellettem, volt, hogy szerencsémre meg is álltak.

Nemsokára megyek tanulni egy rövid workshopon, hogyan kell maszkot készíteni, arról is tudósítalak majd Benneteket. Küldöm Nektek a képeket és jó tavaszvárást kívánok.

Először csak ennyi emlékeztetett a karneválra.

A Campo Santa Margherita

A Campo Santa Margheritán hiába vártam a műsort.

A járványorvos bábu és két igazi köpenyes férfi.

Sikerült végre néhány jelmezest lefényképezni!

Velencei karnevál 2022

Újabb érdekes figurák.

Az 1700-s éveket idézik ezek jelmezek.

Egy érdekes páros.

A halál és barátja.

Jellegzetes commedia dell’arte jelmez.

Veronika kisebb és nagyobb létszámú csoportok részére is tart magyar nyelvű velencei idegenvezetést. Többet megtudhatsz róla és a szolgáltatásairól a saját weboldalán:

https://velencei-idegenvezeto.webnode.hu/

Nagyon köszönöm a képes beszámolót Veronikának!

A Velencei karnevál a farsang farkakor, 2022. március 1-én, húshagyó kedden ér végett. Bár az idén nem annyira látványos, mint a covid19 előtti időkben volt, de cserébe többet lehet látni és jobban élvezni a programokat, mert nincs olyan hatalmas tömeg.

2019-ben videón is mutattam, ahogy a kezdő napon 130 gondolán vonultak fel a jelmezesek, a napvégén pedig tűzijáték szórakoztatta a karneváli forgatag részt vevőit.

Ha még többet olvasnál Velencéról, akkor ajánlom a lagunák éjszakai életéről és a Sóhajok hídjáról szóló cikket is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük