Vác felülnézetből – a Dunakanyar központja videó

Vác felülnézetből is lenyűgöző. A Dunakanyar központjaként is emlegetett település Pest megye ötödik legnagyobb lélekszámú városa. Történelme és gazdag kulturális élete miatt vonzó idegenforgalmi célpont. Egyben katolikus püspöki székhely is, a Váci egyházmegye központja.

Vác felülnézetből videó

Vác, a Dunakanyar központja

Vác folyamatosan fejlődő és megújuló belvárosa rengeteg látnivalót rejt, barokk központja az egyik legszebb hazánkban. Főterén, a Március 15. téren látnivalók mellett kitűnő éttermeket és cukrászdákat is találunk.

A városban található Magyarország egyetlen diadalíve, a Kőkapu, amit Mária Terézia látogatására emeltek a 18. század második felében. A legenda szerint napok alatt felhúzták, Mária Terézia az oda útban nem is mert átmenni alatta. Visszafelé aztán – látva, hogy még mindig áll – engedte, hogy áthajtsanak alatta.

Vác könnyen megközelíthető kerékpárral, a Budapest–Szob útvonalon.

Nagy mulasztásom, hogy eddig nem írtam még a Duna menti város látnivalóiról. Pontosabban csak egyről írtam, ami valószínűleg az egész ország legbizarrabb látnivalója.

A váci Fehérek templomának 1994-es felújítása során megtalált mumifikálódott testeket bemutató Váci múmiák – Memento Mori kiállítás egyedülálló hazánkban. Jelentőségét mutatja, hogy az egész világon ritkaságszámba megy, hogy egy helyen ennyi természetesen mumifikálódott holttest maradjon meg.

Örültem, amikor a minap szembejött velem egy videó, amiből úgy csodálhatjuk meg ezt a várost, ahogy ritkán láthatjuk, felülnézetből.

Vác felülnézetből – a Dunakanyar központja videó

További csodálatos videók hazánkból

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük