Éjszakai Sopron csodálatos videón

A hűség városának is hívott Sopron hazánk egyik legvonzóbb turisztikai célpontja. Természeti adottságai, hangulatos utcái, történelmi műemlékei és az országhatárhoz való közelsége miatt sok látogatót vonz. A környék is rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál. Nézzük, milyen varázslatos az éjszakai Sopron!

Sopron

Sopron a Dunántúl észak-nyugati kiszögellésében helyezkedik el, a Fertő tó medencéje és a Soproni-hegység között. Ausztriától csupán 6 km választja el, ezért szokás az ország nyugati kapujának is hívni.

A mintegy hatvanezer lakosú megyei jogú város rengeteg látnivalót kínál. Természeti szépségei mellett a műemlékekben a második leggazdagabb település Magyarországon. A környék mikroklímája kedvez a bortermelésnek: Sopron a „kékfrankos fővárosa”, és egyben a soproni borvidék központja.

A város fölé magasodó Soproni-hegység, ami az Alpok legkeletibb nyúlványa kellemes sétautakkal csalogat. A közeli Fertő tónak csupán kis része tartozik Magyarországhoz, de ez ma már nem nem akadálya annak, hogy autóval, kerékpárral vagy gyalogosan bejárjuk vagy kipróbáljuk a különböző vízi sportokat.

Sokan választják az itteni kitűnő szállodákat ausztriai látogatásaikhoz is, hisz minden könnyen elérhető, ugyanakkor sokkal olcsóbbak az árak, mint pár kilométerrel nyugatabbra a sógoroknál.

A romantikus városban nyüzsgő az éjszakai élet is. Az éjszakai fények még feledhetetlenébbé varázsolják az ott töltött időt.

Éjszakai Sopron – Sopron by night – csodálatos videó

További olvasnivalók Sopronról és környékéről

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük