Lenyűgöző szafari Rákosmentén – videó

Szafari Rákosmentén? Igen! Gondolnád, hogy Budapest nyüzsgő belvárosától alig néhány kilométerre szafarin érezheted magad? A Ferihegyi repülőtér közelében, a XVII. kerületben elterülő szántók, rétek, mezők olyan természeti értékeket rejtenek, amelyek országos szinten is ritkaságnak számítanak. Nézzük, milyen egy szafari Rákosmentén!

szafari Rákosmentén - gyurgyalag

Mi a szafari?

Még mielőtt azt mondanád, hogy blődségeket beszélek, nézzük, mi az a szafari. Egyes források szerint: vadászkirándulás nagyvadra Afrika területén. A wikipédia szerint viszont sokkal tágabban értelmezhető szó: adott természeti környezet körbefuvarozással történő bemutatása turisták számára, főleg Afrikában.

No most Afrikába nem kell elutaznod, sőt fuvarozásról sincs szó. Elég csupán az interneten szörföznöd, hogy természeti csodákat láss Budapesten.

Szafari Rákosmentén

A kivételes természeti adottságokkal rendelkező Rákosmentén természetes környezetükben csodálhatod meg a védett állat- és növényfajokat. A 17. kerület, azaz a Rákosmente 54,83 km²-vel  a főváros legnagyobb kiterjedésű kerülete.

A jó levegőjű kertvárosban több mint 80.000 ember él, a betelepülők száma folyamatosan nő, újabb és újabb lakóparkok épülnek.

Rákormentén található többek közt Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, a Naplás-tó. Az itt lakók kedvelt kiránduló helyei gyurgyalagoknak, búbos bankáknak, árva lányhajaknak és további lenyűgöző természeti ritkaságoknak adnak menedéket.

Nagyvárosi szafari – videó

A csodák körülöttünk élnek. Gyakran elmegyünk mellettük, anélkül, hogy észrevennénk szépségüket. Budapest rejtett természeti értékeit bemutató csodálatos videó olyan részletekbe enged betekintést, amit kevesen láttak eddig.

Ismerd meg Rákosmente csodáját Borbély István díjnyertes, egyedülálló képi világú, 3 perces videójából!

Fogadjunk, hogy a videót megnézve legalább három dolgon elámulsz, hogy ilyen is létezik Budapesten!

Na ugye, hogy igazam van és kár lett volna kihagyni ezt a videót?

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük