Vad Magyarország – csodálatos természetvideó

Mindig is tudtam, hogy hazánk csodálatos természeti értékekben is bővelkedik, többre már személyesen is rácsodálkoztam. Amikor rátaláltam a Vad Magyarország – A vizek birodalma természetfilmre, rögtön úgy éreztem, ezt a csodát világgá kell kürtölni. 

Vad Magyarország - A vizek birodalma

Vadvilág napja

2013 óta az ENSZ kezdeményezésére március 3-a Vadvilág világnapja. Ekkor ünnepeljük Földünk vadon élő növény- és állatvilágának sokszínűségét, gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékét.

Magyarország vadvilága

Magyarország természeti értékekben igen gazdag, európai viszonylatban is az élmezőnyben található. Az ország területének több mint 22%-a áll európai vagy hazai természetvédelmi oltalom alatt. Kb. 2200 magasabb rendű (edényes) növény- és 42 000 állatfajjal él hazánkban, melyek közül 1901 faj védett és további 273 faj fokozottan védett. Mellettük 58 gomba és 17 zuzmófaj is természetvédelmi oltalom alatt áll.

Vad Magyarország – A vizek birodalma csodálatos természetvideó

A Vad Magyarország film 2011-es bemutatásakor évtizedek után az első nagyszabású, Magyarország élővilágáról forgatott természetfilm volt. Az alkotója, Török Zoltán  húsz helyszínen, másfél éven át forgatott, hogy kitűnő minőségben és látványosan mutassa be a különleges világot. Szürkemarhák, balinok, vidrák, kacsák táncoló szarvasok élete villan fel egy rétisas-fészekalj sorsán keresztül, festői képeken, HD-minőségben.

Itt már kevés a szó, ezt a videót látni kell.

További olvasnivalók hasonló témában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük