Tulipánözön Vácrátóton

A  Vácrátóti botanikus kert tulipánjai  az idei évben is csodálatos látványt nyújtanak. Az április végi hosszú hétvége az utolsó alkalom, amikor még teljes nyílásban megcsodálható a tulipánözön Vácrátóton, azaz az ágyásokba kiültetett 40 ezer, a dézsákban díszelgő több ezer szál, összesen közel 80 fajta tulipán.

Tulipánözön Vácrátóton

Tulipánözön Vácrátóton

Az idén a hosszú tél, majd a hirtelen beköszöntött nyári meleg jelent kihívást a tavaszi szépségeknek. Tavaly viszont az április közepi havazás után kellett lerázniuk magukat és újra a legszebb formájukat mutatni.

A havas kert nem épp az, amire április közepén vágyunk, de el kell ismerni, Nemzeti Botanikus kertünk így is lenyűgöző, ahogy 2017 áprilisának közepén láthattuk.

Tulipánözön Vácrátóton

Bár a tulipánvirágzás a tavasz leglátványosabb és legnagyobb durranása hazánk legnagyobb botanikus kertjében, érdemes a kert rejtett zugait is felfedezni.

A kertben természetesen a tulipánokon túl is rengeteg virágzó szépség, például nárcisz, fürtös györgyike,  magnólia, judásfa, bazsarózsa tekinthető meg.

Csodálatos az ébredő természet, ezért érdemes sok időt szánni a kert minden zugának felfedezésére. A hangulatos sétautakon barangolva eljuthatunk a pálmaházakhoz is. A kert látnivalói, a szobrok, a tó, a romok és a hosszú idő után ismét működő vízimalom mind-mind megér egy kis kitérőt.

Nagyon köszönöm a 2017-ben készített csodálatos fotókat Sinka Erikának!

Tulipánözön Vácrátóton

Tulipánözön Vácrátóton

Tulipánözön Vácrátóton

Tulipánözön Vácrátóton

Tulipánözön Vácrátóton

Nézd meg a Tulipánözön Vácrátóton videót is!

https://www.youtube.com/watch?v=IKQxrKEH2Uw

További olvasnivalók hasonló témában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük