Keukenhof, a világ legnagyobb tavaszi kertje

A világ legszebb és legnagyobb tavaszi kertjét, a holland Keukenhofot a két hónapos nyitva tartása alatt több százezren látogatják. A 2018. március 22-től május 13-ig látogatható kert a tavaszi hagymások színpompájával és illatával valamint varászlatos sétaútjaival igazi testi-lelki feltöltődést, kikapcsolódást ígér. Nézd meg, milyen csodálatos Keukenhof!

Keukenhof

Keukenhof, holland tulipán kert

Március 22-től ismét látogatható a világ legnagyobb és legszebb tavaszi kertjeként ismert virágpark Keukenhofban, Hollandiában. A nemes egyszerűséggel Európai virágoskertjének is nevezett 32 hektáros park május 13-ig várja csodálatos virágélményekre vágyókat.

Az évente több százezer látogatót vonzó virágmezőt egy 15. századi kastély vadászterületén alakították ki. A hatalmas kastélyparkban termesztett zöldségek és fűszernövények szolgáltatták a vadhúsból készített étkek friss hozzávalóit. Innen ered a park neve is, ami szószerinti fordításban konyhakertet jelent. Mai, angol kertre hasonlító formáját többszöri tulajdonosváltás után 1857-ben nyerte el. Az első kiállítást a környék virágtermesztőinek hagymás növényeivel 1949-ben rendezték.

Keukenhof

Keukenhof minden évben csak két hónapig, a tavaszi virágzások idején tart nyitva. Az év többi részében azon munkálkodnak, hogy ebben a két hónapban tökéletes látványt tudjanak biztosítani. A park szabadtéri területén évente 7 millió hagymás növényt ültetnek el.

A tavasz valamennyi hírnökét megtalálhatjuk, színpompás tulipánok, illatozó jácintok, színpompás krókuszok, nárciszok, gyöngyikék, kockás liliomok és rododendronok között élvezhetjük a tavasz első napsugarait, illatát.

Keukenhof

Csak tulipánból, több mint 100 fajtát csodálhatunk meg. Árnyas fák, végeláthatatlan virágmezők és jó érzékkel kialakított sétautak teszik felejthetetlenné az élményt.

Több zárt kiállító pavilon is várja a virágok szerelmeseit, ahova szép napos időben is érdemes betérni. A zárt térben olyan növényeket is megcsodálhatunk, amelyek a kora tavaszi hőmérsékleten szabad földben még nem nyílnának.

Kálák, liliomok, hortenziák, amarilliszek, ciklámenek, orchideák esztétikusan elrendezett, különleges fajtái sorakoznak, hogy ámulatba ejtsék a nagyérdeműt.

Az orchidea és bromélia kiállításnak egy több száz négyzetméteres külön pavilon ad helyet. Lélegzetelállító ennyi fajta és színű egzotikus növényt látni egyszerre, egy helyen.

Keukenhof

Feledhetetlen élményt ígér a virágkarnevál, a Flower Parade április 21-én. A zenés felvonuláson a virágokkal feldíszített 50 kocsi a Noordwijk és Haarlem városok között 40 km-es távot teszi meg Keukenhofot is érintve.

Keukenhof

A parkból csónakázni is indulhatunk a tulipánmezők közötti csatornákon.

Keukenhof

Több zárt pavilont is találunk a kertben, ahol tematikus kiállításokon tekinthetjük meg a természetben tavasszal még nem nyíló virágcsodákat.

Keukenhof

Tudtad, hogy a kínaiak felépítették a saját holland virágoskertjüket, ahol 7 millió tulipán virít?

Videó Keukenhofról

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük