Negyedszer is győzött az Advent a Bazilikánál

Negyedik alkalommal választották meg Európa legjobb karácsonyi vásárának Az advent a baziliknál karácsonyi vásárt. A European best destinations portál által kiírt versenyben közel hatszáz ezren szavaztak a világ minden tájáról. Ahogy 2019-ben, 2021-ben, 2023-ban és 2024-ben is a Szent István Bazilika előtt tartott rendezvény nyerte el a Legjobb karácsonyi vásár Európában címet.

Budapesti Advent 2018

Legjobb karácsonyi vásár Európában 2024 rangsora

A portál által meghirdetett versenyben 10 napon át lehetett szavazni a legjobb karácsonyi vásárokra. A közel 600.000 szavazó által leadott voksok alapján az első 20 sorrendjét jelentette meg a portál.

Nézd meg, hol található a 20 Legjobb karácsonyi vásár Európában!

1. Budapest – Advent a Bazilikánál, Magyarország

„Ahol a szeretet kézen fog” – szlogennel nyitotta meg kapuit 2023-ban az Advent a Bazilikánál karácsonyi vására . 2023. november 17-től 2024. január 1-ig nézelődhetünk és vásárolhatunk a Szent István Bazilika előtt, a magyar főváros egyik legimpozánsabb, legszebb és leglélegzetelállítóbb terén.

Az idén 13 éves adventi bazilika hagyományaihoz híven egyedülálló ünnepi hangulatot ígér korcsolyapályával, 100 hazai kézműves kiállítóval, hagyományos magyar ételekkel, szívet melengető zenés és jótékonysági programokkal és megannyi meglepetéssel.

Nyitva tartás: 2023. november 17- től 2024. január 1-ig.

2. Craiova, Románia

Kivételes kulturális programmal, Európa legszebb korcsolyapályái közé sorolt ​​jégpályával, csodálatos karácsonyi házikókkal, a karácsony legjavát kínálja családi légkörben a román város.

Az egész évben működő Craiova egyszerűen lenyűgöző karácsonykor . Itt található Hans Christian Andersen meséjének varázslatos varázsa – a Hókirálynő – az idei kiadás témája, koncertek, Mikulás alkotóműhelyek, Románia legmagasabb óriáskereke és ételstandok ízletes román hagyományos konyhával.

Foglalja le repülőjegyeit és szállását a legjobb áron Craiovában, és fedezze fel az egyik legszebb karácsonyi célpontot ezen a télen. Hagyja magát elragadtatni Craiova mesebeli hangulatával karácsonykor.

Nyitási dátumok: 2023. november 17- től 2024. január 2-ig.

3. Metz, Franciaország

Metz immár 2. alkalommal áll Európa legjobb karácsonyi vásárai dobogón. Ez a karácsonyi úti cél elnyerte a ” Legjobb családok karácsonyi vására ” és a ” Legjobb karácsonyi vásár Franciaországban ” címet is.

Nyitva tartás: 2023. november 24- től december 30-ig

4. Poznan, Lengyelország

A karácsonyi vásár egyedi hangulatát rendkívüli ünnepi díszek és fénymegvilágítások (több mint 43.000 LED-lámpa) teremtik meg. Több mint 20 fénydekorációt és fotóspotot, 16 méteres karácsonyfát , gyönyörű óriáskereket, a város egyetlen szabadtéri jégpályáját, valamint vásárlási és gasztronómiai lehetőségek gazdag választékát találhatják meg látogatóink.

Nyitva tartás: 2023. november 18- tól december 22-ig

5. Montbeliard, Franciaország

A Montbéliard harmadik alkalommal került be az ” Európa legjobb karácsonyi vásárai ” rangos TOP 5-be, és elnyerte az ” Európa legszebb karácsonyi vására ” címet is.

Nyitva tartás: 2023. november 25- től december 24-ig

6. Riga, Lettország

Nincs is jobb alkalom Riga látogatására, mint ezen a télen! Miért? A rigai karácsonyi vásár a rigai OId város szívében, a Doma téren visszatért, és sok mindent kínál a látogatóknak.

Nyitva tartás: 2023. december 3-tól 2024. január 1-ig

Riga, Lettország fővárosa büszkélkedhet Európa legtöbb szecessziós épületével, több mint hétszázzal, így kihagyhatatlan úti cél az építészet szerelmesei számára. A 19–20. század fordulóján épült szecessziós (Art Nouveau, Jugendstil) épületegyüttesek Béccsel, Prágával vagy Budapesttel is állják a versenyt, ezért is kapta az Észak-Európa szecessziós fővárosa nevet. Riga történelmi belvárosa, a Vecrīga macskaköves utcáival, templomaival igazi ékszerdoboz, 1997-től a UNESCO világörökségi védelme alatt áll.

7. Govone és Asti, Olaszország

A „ Magico Paese di Natale ”-t Govone kis falujában, Langhe-Roero dombjain tartják, Piemont borvidékén, amely az UNESCO Világörökség része. Télen az egész Govone falu a mikulás varázslatos birodalmává változik, rengeteg kulturális és gasztronómiai látnivalóval.

Nyitva tartás: 2023. november 11- től december 17-ig csak hétvégén

8. Birmingham, Egyesült Királyság

A birminghami frankfurti karácsonyi vásár a legnagyobb autentikus német karácsonyi vásár Ausztrián és Németországon kívül. A Birmingham testvérvárosa, Frankfurt által szervezett több mint 100 standon hagyományos játékok, dísztárgyak, művészeti és kézműves termékek kaphatók.

Nyitva tartás: 2023. november 2- tól december 24-ig

9. Madeira, Portugália

Madeira és Porto Santo egyszerűen varázslatos ezer fénnyel díszítve karácsony és újév ünneplésére . Madeira is elnyerte a ” Legjobb napsütéses karácsonyi vásár Európában ” és a ” Legjobb szilveszteri úti cél Európában ” díjat!

Nyitva tartás: 2023. december 1- től 2024. január 7-ig

Az advent Madeirán sok mindennek mondható, csak szokványosnak nem. Rövid ujjú ruhában sétálgatva válogatni a karácsonyi ajándékok között igazán különleges élmény.

10. Valkenburg, Hollandia

Nyitva tartás: 2023. november 17- től 2024. január 7-ig

11. Brüsszel, Belgium

Európa fővárosa, Brüsszel több éve Strasbourg, Budapest és Bécs mellett a karácsony egyik fővárosa is.

Csodálatos hang- és fénybemutatók a Grand-Place-on, fenséges fa, életnagyságú jászol, korcsolyapálya , varázslatos fények és számos kiállítás.

Nyitva tartás: 2023. november 24- től december 31-ig

12. Trier, Németország

A 43. alkalommal megrendezett trieri karácsonyi vásár Németország legjobb karácsonyi vására, de egyben a legromantikusabb karácsonyi vásár is világszerte.

Nyitva tartás: 2023. november 24- től december 22-ig

A Mosel folyó partján fekvő Trier Németország legrégebbi városa, melynek 400 éves római kori történelme és sok keresztény épülete van. A „Róma másának” ránk maradt épületmaradványai, Trier római kori műemlékei 1986 óta az UNESCO világörökségi oltalma alatt állnak. Trier látnivalói azonban nem merülnek ki az ókori emlékekben. A keresztény hívők Jézushoz kapcsolható ruhadarab megtekintéséért zarándokolnak ide, az ateistákat Karl Marx szülőháza, a borkedvelőket pedig a rizling csalogatja a városba.

13. Edinburgh, Skócia

A forralt Irn Bru-tól, a Harry Potter témájú ajándékoktól, a helyi kézzel készített termékekig az East Princes Street Gardens lenyűgöző karácsonyi vására mindenki számára csemegét kínál.

Nyitva tartás: 2023. november 24-től 2024. január 3-ig

14. Bécs, Ausztria

Általában november közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárokká változnak. A karácsonyi pékáruk és a forró puncs illata karácsony előtti hangulatot teremt.

Az egyik legismertebb karácsonyi vásár a hagyományos „ Advent bécsi varázsa ”, amely a Városháza teret tündöklő meseországgá varázsolja. Karácsonyi ajándékok, fadíszek, édességek és melengető italok, valamint körhinta és kézműves vidám karácsonyi műhelyek várják a gyerekeket.

Nyitva tartás: 2023. november 11- től december 26-ig

Bécs adventi vásárait gyűjtötte egy csokorba és rangsorolta egy bécsi újság. Ki más tudná autentikusabban sorrendbe tenni a Bécsben felkeresésre ajánlott ünnepi forgatagokat? Ezek a legjobbak Bécs adventi vásárai közül.

15. Saranda, Albánia

A Saranda karácsonyi vásár a legelső nevezésekor rögtön az első helyen szerepel a 15 legjobb karácsonyi vásár között Európában. Saranda egy modern, fiatal, dinamikus város, tökéletes úti cél egész évben a napsütéses vagy havas nyaraláshoz.

Nyitva tartás: 2023. december 6 -tól 2024. január 2-ig.

16. London, Egyesült Királyság

London látványos karácsonyi úti célja, a Hyde Park Winter Wonderland ingyenes belépéssel. A karácsonyi vásárlók számára pedig ott van a hagyományos német karácsonyi vásár több mint 200 faházzal. Az Angels Christmas Market szokatlan és kézzel készített ajándékokat és kézműves termékeket kínál, beleértve a kerámiákat, gyertyákat, ékszereket, fajátékokat, betlehemet és karácsonyi díszeket.

Nyitva tartás: 2023. november 17- től 2024. január 1-ig

17. Drezda, Németország

Csillogó fények, csillogó csillagok, sugárzó gyermekarcok, forralt bor, mézeskalács illata és karácsonyi énekek – ez a drezdai Striezelmarkt, amit immár 587. éve megrendeznek.

Nyitva tartás: 2023. november 29- től december 24-ig

18. Prága, Cseh Köztársaság

A Prága központjában található Óváros téren több tucat fabódékban a kereskedők kínálnak jellegzetes karácsonyi árukat, mint például hagyományos cseh fúvott üveggolyókat, üveggyöngyből vagy szalmából készült termékeket, kézzel hímzett terítőket, fajátékokat.

A felnőttek a tipikus forralt bort, az ínyencek, kicsik és nagyok pedig cseh karácsonyi kekszeket, forró sült gesztenyét, mézeskalács kekszeket vagy tipikus cseh grillkolbászokat és nyársas ételeket kóstolhatnak.

Nyitva tartás: 2023. december 2-tól 2024. január 6-ig

19. Brugge, Belgium

A romantikus Brugge városában található Európa egyik legszebb karácsonyi vására, és itt tartózkodása alatt garantáltan mindenki a varázsa alá kerül.

Nyitva tartás: 2023. november 24 – től 2024. január 7-ig

Brugge (flamandul), Brügge vagy Bruges (franciául) méltán pályázhat Európa egyik legszebb városközpontja és Belgium legszebb városa címre. Csatornákkal átszelt, középkori girbe-gurba utcácskái és elegáns épületei 2000 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Az „észak  Velencéjének” is hívott Brugge látnivalói igazán megérnek egy kiruccanást.

20. Manchester, Egyesült Királyság

Az ország legeredetibb, legnagyobb és – vitathatatlanul – legjobb karácsonyi vására, a Manchester Christmas Markets ideális hely egy ünnepi kiránduláshoz.

Az 1999-ben a városba érkezett első karácsonyi vásár az Egyesült Királyságban azóta minden évben nőtt, és ma már évente több mint kilencmillió látogatót vonz. A városszerte található mintegy 300 gyönyörűen kialakított bódék ínycsiklandó nemzetközi ételeket, italokat és finoman kidolgozott karácsonyi ajándékokat kínálnak a nyüzsgő városközpont szívében.

Nyitva tartás: 2023. november 11- től december 22-ig

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük