Bécs adventi vásárai – ezek a kedvencek

Bécs adventi vásárait gyűjtötte egy csokorba és rangsorolta egy bécsi újság. Ki más tudná autentikusabban sorrendbe tenni a Bécsben felkeresésre ajánlott ünnepi forgatagokat? Ezek a legjobbak Bécs adventi vásárai közül.

Bécs kedvenc adventi vásárai

Ausztria fővárosa Európa egyik kulturális fővárosa. Minden évszakban rengeteg izgalmas programot kínál. Adventi vásárai közül többet is a kontinens legjobbjai között tartanak számon. Bár olvasónk nem ebben látja Bécs vonzerejét.

Ausztria bővelkedik jobbnál jobb karácsonyi vásárokban. Bármerre indulunk az országban, a nagyobb városok főterein szinte biztosan találhatunk kirakodóvásárt. A két leghíresebb talán a salzburgi és a mariazelli adventi vásár. De be feledkezzünk meg a kisebb településekről sem. Ott van például Hadres vagy St. Wolfgang vására. Gyakori az is, hogy egy kastély udvarán vagy egyes termeiben tartanak ünnepváró vásárt, mint például a Kornberg-kastélyban.

Bécs adventi vásárai – népszerűségi rangsor

Arnhoffer Klára ajánlása:

„Bécsben töltöttünk négy napot főleg múzeumoztunk, de azért esténként benéztünk az Adventi vásárokba.

Ha valaki készül Bécsbe, az ottani újság ajánlatából kimásolom az újság szerinti sorrendben a Bécsben ajánlott vásárokat: 1) Rathaus,

2) Karlsplatz,

3) Altes AKH,

4) Schönbrunn,

5) Arsenal,

6) Türkenschanzpark,

7) Maria-Theresian-Platz,

8) Am Hof,

9) Freyung,

10) Michaelerplatz,

11) Oper,

12) Museumsquartier

13) Stephansplatz

14) Riesenradplatz

15) Kirche Mariahilf.

Ha valaki már járt kint, kb. ugyanazt látja amit korábban. Csak a karácsonyi vásár miatt kiutazni teljesen felesleges. (Ez csak az egyéni véleményem.)”

Bécs kedvenc adventi vásárai
Bécs kedvenc adventi vásárai
Bécs kedvenc adventi vásárai
Bécs kedvenc adventi vásárai

Nagyon köszönjük Arnhoffer Klárának a fotókat és a beszámolót!

Hangulatos adventi vásárok Ausztriában

A különleges ajándékok legjobb lelőhelyei a karácsonyi vásárok. November közepétől forralt bor, puncs, narancs, fahéj és mézeskalács illat lengi be a legtöbb város fényárban úszó, kézműves portékákkal teli főterét. Az adventi kirakodóvásárhoz gyakran zenei és egyéb kulturális rendezvények is kapcsolódnak, a gasztronómia szerelmesei minőségi, hagyományos étel és ital kínálatból válogathatnak. Nézzük, melyek a legnépszerűbb karácsonyi vásárok Ausztriában!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük