Dínók lepték el Szegedet: dinoszaurusz kiállítás

Évmilliók urai – Élethű dinók Amerikából címet kapta a szegedi Móra Ferenc Múzeum nyíló dinoszaurusz kiállítás. Az őslényekből a múzeum elé is került néhány példány, így akár belépőjegy nélkül is, közelről szemügyre vehetjük a hatalmas állatokat.

dinoszaurusz kiállítás Szegeden

Pont a dino kiállítás nyitása előtti napokban jártam Szegeden. És mi másért mentem volna, mint a Szababtéri Játékok egyik előadásának megtekintéséért. A múzeum zárva volt, mert már a kiállításra készültek. A hatalmas állatok dobozokban, darabokban érkeztek Szegedre, már az összerakások is jó kis játék volt.

dinoszauruszok (Dinosauria) a gerinchúrosok klánjába tartozó ősállatok egy vegyes csoportját jelenti. Az eltérő nagyságú (volt csirke és 30 méteres is) szárazföldi állatok 230 millió éve jelentek meg és körülbelül 65,5 millió éve pusztultak ki. Az őslénykutatók több, mint ötszáz különböző nemet és több mint 1000 fajt azonosítottak, maradványaikat pedig a Föld összes kontinensén megtalálták.

dinoszaurusz kiállítás Szegeden

A kiállításon mozgó és hangot adó dinórobotok, életnagyságú csontváz-rekonstrukciók, eredeti dinoszaurusz fosszíliák tekinthetőek meg. Emellett interaktív játékokkal, dinós érdekességekkel is várják látogatókat.

A kiállítás 2018. július 14. és 2019. január 11. között látogatható. Csütörtökönként és szombatonként meghosszabbított nyitva tartással, este 20 óráig tekinthető meg a dinoszaurusz kiállítás.

dinoszaurusz kiállítás Szegeden

Dinoszaurusz kiállítás Szegeden – videó

Nézd meg a kiállításról a Délmagyar által készített videót.

Dínólovaglás, üvöltő T-Rex és hosszú nyakak mindenhol – ilyen a szegedi dínókiállítás

A legnagyobb sikere kétségtelenül a mozgó és hangot adó T-Rex-nek van, de mi imádjuk az ajtónálló hosszúnyakúakat is. Ön látta már a Móra Ferenc Múzeum legújabb kedvenceit? Íme egy kis kedvcsináló!

Közzétette: Delmagyar.hu – 2018. július 21., szombat

További látnivalók Szegeden és környékén

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük