Idén is vár a Magyar Tavak Fesztiválja

A Magyar Tavak Fesztiválja 2023 nyarán már tizedik alkalommal kerül megrendezésre a szokásos színvonalon és programkínálattal. Három legnagyobb tavunknál mindazokat várják, akik a kultúrát és a természet közelségét ötvözve szeretnének kikapcsolódni. A három különböző helyszínen és időpontban jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit hozza el a tópartokra. A Velencei-tónál startol 2023. június 30-án, július 28–29–30-én a Tisza-tónál, augusztus 25-án pedig a Balatonnál fesztiválozhatunk.

Tisza-tó, a Magyar Tavak Fesztiválja egyik helyszíne

Magyar Tavak Fesztiválja – 2023. nyara

A Magyar Tavak Fesztiváljának elődjét a Tisza-tónál rendezték meg először, tíz évvel ezelőtt. A Tisza-tavi Fesztivál programsorozat sikerének kulcsa igen egyszerű: kiviszi a klasszikus zenét a természetbe, mindezt sporttal kombinálja. Az egyre növekvő érdeklődésnek és látogatószámnak köszönhetően 2021-től a fesztivált már több tavunknál is megrendezik.

A Magyar Tavak Fesztiválja idején egy, két vagy három napon át a vízparton, a szabad ég alatt élvezhetjük a kultúrát madárcsicsergés és a természet nyújtotta gyönyörű panoráma mellett. A fesztivál bemutatja hazánk legszebb régióinak növény- és madárvilágát, sőt, a környék népi kultúráját is. A klasszikus zenei, opera- és jazz előadások a megszokottól teljesen eltérő, természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény páratlan.

A fesztivál mottója: „Tekerj, fuss és csónakázz a kultúráért”

Velencei-tó – 2023. június 30 – július 1.

Június 30-án a Velencei-tónál nyitja idei évadát a Magyar Tavak Fesztiválja. Az első nap estéjén gálakoncerttel indul a fesztivál a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon. Az est fellépő művészei Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, valamint az Urbán Verbunk, rendezője Novák Péter lesz.

A második napon, június 25-én a kerékpározásé lesz a főszerep. A résztvevők a Velencei-tavat tekerik körbe, majd az egyes megállókon neves előadók várják őket produkcióikkal. A nap végén a visszaérkezőket a kápolnásnyéki Halász-kastélyban finom ételek, frissen csapolt Nyéki sör és üdítő fröccs várja.

Tisza-tó – 2023. július 28-30.

A Magyar Tavak Fesztiválja legnépszerűbb és egyben legrégebbi helyszínén, a Tisza-tónál három napon át élvezhetjük a természet, a sport és a kultúra adta varázst. Július 28-án este nagyszabású gálaesttel indul útjára a hétvége a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban.

A műsorban közreműködik Miklósa Erika, Rab Gyula, Harazdy Miklós, valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar. A szervezők visszaforgatják az idő kerekét, és izgalmas időutazás keretében idézik fel az eltelt 10 év eseményeit.

De lesz Boat D’Opera csónakos és Tour D’Opera kerékpáros túra, családi nap és zenés mulatság. A reggeltől késő estig tartó vidám forgatag nagyszerű szórakozást kínál minden korosztály számára.

Magyar Tavak Fesztiválja

Balaton – 2023. augusztus 25.

A Magyar Tavak Fesztiválja idei programsorozata augusztusban a Balatonnál, Tihanyban zárul majd, ahol a Tisza-, illetve a Velencei-tónál megszokott hangulatban, minőségben és programmal készülnek a szervezők.

A Magyar Tavak Fesztiválja 2023 tartalmas programjairól a hivatalos oldalon tudhatsz meg többet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük