Algavre látnivalói: Portugália legdélibb tartománya

Algarve, Portugália egyik leggazdagabb régiója. Itt található Európa délnyugati részének csücske, Cabo de Sao Vincente, amit régóta a „világ végének” emlegetnek. Nézzük, melyek Algavre látnivalói.

Algavre

Algavre látnivalói

Algarve Portugália tíz történelmi tartománya (portugálul antiga província vagy região natural) közül a legdélibb.

A továbbiakban Arnhoffer Klára bemutatja a csodás vidéket.

„Algarve Portugália legdélibb tartománya Cabo de Sao Vicentetől, mely Európa legdél-nyugatibb csücske, a spanyol határig húzódik. A cordobai kalifátus felbomlása után alakult Algarve taifa maradt fenn a legtovább a mai Portugália területén alakult független mór királyságok közül.

A reconquista részeként III. Alfonz 1249-ben foglalta el a területet. Adminisztratív központja Faro, amely nemzetközi repülőtérrel rendelkezik és egyeteme is van. Jelentése világítótorony.

Algarve gazdag völgyekkel tagolt dombos vidék. Legmagasabb része a Monchique-hegység (906 méter). Napos, mediterrán vidék, citrus erdőkkel, olajligetekkel.

A nyári turisztikai szezon csúcsán azonban több, mint egymillióra is megnő az itt lakók száma. Algarve többek közt a 170 négyzetkilométeres Ria Formosa lagúnáról ismert, amely sok száz madárfaj otthona. A lagúna hat a tengerrel kapcsolatban álló szigetet és szintén hat kis tengeröblöt tartalmaz. A hat öböl közül öt természetes eredetű és változékony kiterjedése, partvonala. A hatodik öblöt mesterségesen alakították ki azzal a céllal, hogy Faro kikötője könnyebben elérhetővé váljon.

Mi Carvoeiro-ban szálltunk meg ami nagyon jó választásnak bizonyult, onnan jártunk kirándulni.”

Algavre

Algavre

Algavre

Algavre

Algavre

Algavre

Algavre

Algavre

Algavre

További olvasnivalók Portugáliáról

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük