Elbűvölő fényshow és mesevilág költözik a Füvészkertbe

2023. október végétől 2024 tavaszáig valóságos mesekertté változik hazánk első botanikus kertje, a több mint 250 éves ELTE Füvészkert. Több lengyel város – köztük Krakkó – után Budapestre is megérkezik a Garden of Lights multimédiás fényshowja, hogy a látványos színeivel és fényeivel elbűvölje a családokat. A különleges program előkészületei már megkezdődtek, már alakul a mesevilág a Füvészkertben, hamarosan a jegyek elővételi értékesítését is megkezdik.

Garden of light fényshow

Multimédiás fényshow és mesevilág a Füvészkertben

„Mától nem titok többé! Ősztől tavaszig a mi Füvészkertünk ad otthont a Garden of Lights multimédia-kiállításnak és fényshownak! A fantasztikus tárlat építését – amit Európa-szerte eddig 1.200.000 látogató csodált meg – már el is kezdték nálunk! Nyitás: 2023.10.20 – án, a koraesti órákban! Jegyek elővételben, hamarosan! 🥰”- olvasható a Füvészkert Facebook oldalán.

A több mint 250 éve alapított budapesti Füvészkert (ELTE Füvészkert) Budapest VIII. kerületében, az egykori Festetics-kertben, az Illés utca 25. alatt található. Magyarország első botanikus kertje hatalmas és ritkaságokkal teli növénygyűjteményén túl népszerűségét annak is köszönheti, hogy a Füvészkert Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének egyik fő helyszíne. A botanikus kert öreg pálmaháza nyújtott búvóhelyet Nemecsek Ernő és barátai számára. A botanikus kert szinonimájaként használt füvészkert megnevezés fennmaradása is Molnár Ferencnek köszönhető. A fővárosi Füvészkertben összességében megtalálható mintegy nyolcezerfajta növényből a hazai flóra védett növényei 150 fajt számlálnak.

Egyelőre nem lehet többet tudni a füvészkertek fényshowjáról, de amint újabb hírek lesznek majd, ismét jelentkezem majd velük.

Ahogy néztem az előző évek krakkói kiállításait, mindig egy mese köré épül fel a fényvarázslat. Krakkóban szintén a botanikus kert, az Ogród Botaniczny adott helyet a fényvarázslatnak, ahol egyik évben Pán Péter, a másikban pedig Alice mesevilága kelt életre a csodálatos kertben.

Garden of Light a Füvészkertben

Még egy jó hír a fények szerelmeseinek: a hatalmas sikerű 2022-es premier után ismét lesz Lumina Park: fényvarázslat a Margitszigeten. A korábbi években a Lumina Park mesevilága 4 lengyel város – Wroclaw, Poznan, Lublin és Bydgoszcz – lakóit bűvölte el. Idén Budapesten, Vilniusban és Prágában látható a fényvarázslat, ami minden korosztálynak felejthetetlen élményt tartogat.

Persze Amerikában is találunk csodálatos mesevilágokat. A pennsylvaniai Longwood Gardens az Amerikai Egyesült Államok legjelentősebb kertészeti bemutatókertje. A csodálatos őshonos és egzotikus növényeket bemutató kert egész évben nyitva áll a látogatók előtt. Karácsony előtt minden évben ünnepi díszben öltöztetve káprázatja el a növényimádókat. Nézd meg fotókon és videón, milyen ámulatba ejtő a Longwood Gardens idei karácsonyi mesevilága!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük