Városnéző villamos indult Budapesten

Különleges élményben lehet része azoknak, akik a nyári hétvégeken a budapesti 19-es villamos középső részén utaznak. Szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között magyar és angol nyelvű idegenvezetéssel közlekedik városnéző villamos a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd közötti szakaszán. A menetrend szerinti közlekedő villamoson ülve sok érdekességet megtudhatunk többek között az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, valamint a Batthyány térről is.

 városnéző villamos Budapesten, a Gellért tér

Városnéző villamos közlekedik Budán hétvégente

A városnéző járatok indítása mellett döntött a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Hétvégente a 19-es villamosvonal Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd közötti szakaszán utazók idegenvezetéssel ismerhetik meg az útvonal mentén látható nevezetességeket, azokhoz kapcsolódó érdekességeket.

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamos bármilyen érvényes BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető. A járatra bárhol fel lehet szállni, azonban a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el. A szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között közlekedő villamosokon mindkét irányba haladva hallható a magyar és angol nyelvű idegenvezetés.

Turisztikai érdekességek lesznek hallhatók többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Sziklakápolnáról, a Rudas fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, valamint a Batthyány térről is.

A városnéző járat 2022. június 4-től 2022. augusztus 28-ig közlekedik hétvégente.

Azért az sem mellékes a budai oldalon közlekedő városnéző villamossal kapcsolatban, hogy nagyon szépen rá lehet látni a pesti oldal ikonikus épületeire, például a Pesti Vigadóra vagy a Parlamentre.

A pesti oldalon, szintén a Duna mellett közlekedő 2-es villamos eddig is igen népszerű volt a turisták körében, még a világ legszebb villamosvonalai közé is bekerült különleges adottságainak köszönhetően. A 19-es villamos vonala is igazi panorámaút a Duna partján, amely Budapest híres látnivalói mellett halad el.

A városnéző villamosról további információkat a bkk.hu/varosnezovillamos oldalon lehet találni.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük