Parkolási információk a Busójárásra érkezőknek

2023. február 16. és 21. között rendezik meg az UNESCO kulturális örökségi listájára is felkerült Mohácsi Busójárást. Hazánk legrégebbi és legismertebb télűző farsangi karneválján 2000 busómaszkos és egyéb maskarás búcsúztatja majd a telet. A szombati és vasárnapi napon több tízezer látogatóval számolnak, ezért különleges közlekedési rend lép életbe a Duna parti városban. Itt vannak a parkolási információk a Busójárásra érkezőknek!

Mohácsi busójárás

Parkolási információk a Busójárásra érkezőknek

„Mohács Város Önkormányzata az előző évek busójárási tapasztalatait, valamint az ideérkező vendégek észrevételeit és igényeit figyelembe véve a torlódások és a forgalmi dugók elkerülése érdekében február 18-án (szombaton), február 19-én (vasárnap) 8.00 órától a személygépkocsik számára a Vásártér és a Székgyár területén biztosít parkolási lehetőséget.
A városba érkező gépjárműforgalmat a rendőrség és a polgárőrség irányítja.
Az ideiglenes parkolóhelyek megközelíthetőségéről szintén az egyenruhások adnak felvilágosítást.
A parkolásért 3000 Ft/nap szükséges fizetni! Az itt megálló autók utasait a Volánbusz ingyenes különjáratokkal, szombaton 10:00 és 20:00, vasárnap 8.00 és 20.00 óra között félóránként szállítja (ld térkép). Az utasok az alábbi helyszíneken tudnak fel- és leszállni:

  1. Szepessy parki buszmegálló
  2. Kossuth Lajos utca és Felszabadulás utca kereszteződése előtti buszmegálló
  3. Vásártér + Székgyár
  4. MCs Vágóhíd előtti új út 1
  5. MCs Vágóhíd előtti új út 2
  6. Horváth Kázmér utcai buszmegálló (a Sparnál)
  7. Radnóti lakótelepi buszmegálló.

A turistabuszok utasaikat a Szepessy téri buszmegállóban szállíthatják le, majd a egykori répadepó területén parkolhatnak. A répadepó GPS-koordinátái: É: 46.0176355 K: 18.658042
A rendezvény egészéről a megállóhelyek közelében található információs pontok munkatársai nyújtanak tájékoztatást.” – olvasható a Mohácsi és környékbeli programok, információ Facebook csoportban.

Mohácsi busójárás parkolási térkép

A teljes térkép elérhetősége:

https://www.mohacsibusojaras.hu/wp-content/uploads/2022/02/Terkep_busojaras_final.pdf

Információ a Busójárásról

Közlekedés a Busójárásra

Mohácsra közvetlen autóbusz járatok indulnak Budapestről, Pécsről és Szegedről is. Az autóbusz pályaudvar a város központjában van. A jegyet mindenképp érdemes előre megvásárolni, mert biztosan sok utas lesz.

Vonattal szintén Pécsen keresztül juthatunk le Mohácsra. Számítsunk arra, hogy a vonatok ritkán járnak, lassuak és Villányban át kell szállnunk. A mohácsi vasútállomás eléggé kiesik a város központtól, így elég sokat kell gyalogolni.

Autóval és autóbusszal Budapestről az M6-os autópályán érdemes megközelíteni Mohácsot. Bár ezen az úton útdíjat kell fizetni, megéri. Az út jó minőségű és gyors.

Mohács a Duna jobb partján található. A Duna bal partjáról komppal lehet átutazni a városba, azt azonban a Busójárás idején nem ajánlom. Mohácsnál nincs híd, érdemes a 6-os főutat az 51-es főúttal összekötő M9-es autóuton áttérni a Duna jobb oldalára, ami áthalad a szekszárdi Szent László Duna-hídon.

Tipp a Busójárásra utazóknak

Érdemes a Selyemgyár Kulturális Negyedben található Tourinform irodában kiváltani a város kártyát, amivel múzeumokba és vendéglátó egységekben is jelentős kedvezményt kapunk. A kártya napi 300 Ft-os árát már egy múzeum látogatásakor is visszakapjuk.

További információk a városkártyáról a Tourinform oldalán található.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük