Kiállítás ajánló Szegedre látogatóknak

Szeged mindig is híres volt gazdag kulturális életéről. De talán sosem volt még olyan sok izgalmas kiállítás, mint az idén. Ízelítőül mutatnék néhányat. Itt a Kiállítás ajánló Szegedre!

Kiállítás ajánló Szegedre

Arany- és ezüst kincsek a Fekete házban

Július közepén nyitott a több ezer év arany- és ezüstkincseit felvonultató kiállítás a Fekete házban. A tárlat Románia területén talált arany- és ezüsttárgyakat mutat be, melyek között ékszerek, ruházati kiegészítők, edények, sőt fegyverek is vannak.

További információk:

Arany és ezüstkincsek a Fekete házban

Dínó kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban

Máté Bence kiállítása a Klauzál téren

Hazánk és a világ egyik legismertebb természet fotósának napfelkelte és naplemente témájú fotóiból láthatunk csodálatos válogatást.

Kiállítás ajánló Szegedre

A kiállítás ingyenes.

Nagy Bandó András Bélyegalbuma a Kárász utcában

A neves humorista ezúttal képzőművészetébe enged betekintést. Természetesen a kiállított 140 bélyegformára készült rajz egyikéből sem hiányozhat a humor.

Kiállítás ajánló Szegedre

Szoborpark a Dugonics téren

Idén 70 éves két neves szegedi szobrász, Fritz Mihály és Kalmár Márton. Ebből az alkalomból 25-25 szobrot állítanak ki augusztus 11-étől 20-ig a Dugonics téren, a már hagyománnyá vált nyári szoborparkban.

A kiállítás ingyenes.

Náray Tamás festményei a Reök-palotában

Az ismert és elismert divattervező festményeiből még sosem nyílt ilyen átfogó kiállítás, mint a REÖK-ben. Sajnos ide nem tudtam bejutni, július elején, amikor Szegeden jártam még nem nyitották meg, augusztusban pedig hétfőn voltam ott, amikor a REÖK múzeumi része zárva volt.

Kiállítás ajánló Szegedre

Virgilius Moldovan monumentális szobrai a Reök-ben

A román származású kortárs szobrászművész, Virgilius Moldovan 21 monumentális, színes szilikonszobrai a csupasz testet mutatják be.

Virgilius Moldovan: Tánclépés

Virgilius Moldovan: Tánclépés

Ne feledd, hogy a Szegedi Szabadtéri játékokra szóló jeggyel a Reök-palota állandó és időszaki kiállításai is ingyen látogathatók!

És ha már ha a Reök-palotánál jársz, térj be a hangulatos, alig egy hónapja nyílt REÖK kézművescukrászdába. Hatalmas a választék hagyományos és reform süteményekből is. Ezeket nem teszteltem, csak a fagyit, az nagyon finom és nagy adag volt.

Kiállítás ajánló Szegedre

Kiállítás ajánló Szegedre

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük