Kiállítás ajánló Szegedre látogatóknak

Szeged mindig is híres volt gazdag kulturális életéről. De talán sosem volt még olyan sok izgalmas kiállítás, mint az idén. Ízelítőül mutatnék néhányat.

Kiállítás ajánló Szegedre

Arany- és ezüst kincsek a Fekete házban

Július közepén nyitott a több ezer év arany- és ezüstkincseit felvonultató kiállítás a Fekete házban. A tárlat Románia területén talált arany- és ezüsttárgyakat mutat be, melyek között ékszerek, ruházati kiegészítők, edények, sőt fegyverek is vannak.

További információk:

Arany és ezüstkincsek a Fekete házban

Dínó kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban

Máté Bence kiállítása a Klauzál téren

Hazánk és a világ egyik legismertebb természet fotósának napfelkelte és naplemente témájú fotóiból láthatunk csodálatos válogatást.

Kiállítás ajánló Szegedre

A kiállítás ingyenes.

Nagy Bandó András Bélyegalbuma a Kárász utcában

A neves humorista ezúttal képzőművészetébe enged betekintést. Természetesen a kiállított 140 bélyegformára készült rajz egyikéből sem hiányozhat a humor.

Kiállítás ajánló Szegedre

Szoborpark a Dugonics téren

Idén 70 éves két neves szegedi szobrász, Fritz Mihály és Kalmár Márton. Ebből az alkalomból 25-25 szobrot állítanak ki augusztus 11-étől 20-ig a Dugonics téren, a már hagyománnyá vált nyári szoborparkban.

A kiállítás ingyenes.

Náray Tamás festményei a Reök-palotában

Az ismert és elismert divattervező festményeiből még sosem nyílt ilyen átfogó kiállítás, mint a REÖK-ben. Sajnos ide nem tudtam bejutni, július elején, amikor Szegeden jártam még nem nyitották meg, augusztusban pedig hétfőn voltam ott, amikor a REÖK múzeumi része zárva volt.

Kiállítás ajánló Szegedre

Virgilius Moldovan monumentális szobrai a Reök-ben

A román származású kortárs szobrászművész, Virgilius Moldovan 21 monumentális, színes szilikonszobrai a csupasz testet mutatják be.

Virgilius Moldovan: Tánclépés

Virgilius Moldovan: Tánclépés

Ne feledd, hogy a Szegedi Szabadtéri játékokra szóló jeggyel a Reök-palota állandó és időszaki kiállításai is ingyen látogathatók!

És ha már ha a Reök-palotánál jársz, térj be a hangulatos, alig egy hónapja nyílt REÖK kézművescukrászdába. Hatalmas a választék hagyományos és reform süteményekből is. Ezeket nem teszteltem, csak a fagyit, az nagyon finom és nagy adag volt.

Kiállítás ajánló Szegedre

Kiállítás ajánló Szegedre

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük