Ilyen a turisták nélküli Hallstatt – videó

A világ legszebb falujának tartott Hallstatt lakói fellélegeztek az utóbbi egy évben. A korábban minden évszakban turistáktól zsúfolt és hangos osztrák város utcái most üresek és csendesek. Nézd meg videón, milyen most a sziklafalba épült meseváros, milyen a turisták nélküli Hallstatt.

Hallstatt

Turisták nélküli Hallstatt

Hallstatt része a Hallstatt–dachsteini kultúrtájnak, ezzel a világ azon 20 UNESCO világörökségi helyszíne közé tartozik, amelyek egyszerre híresek természeti és kulturális örökségükről.

A festői környezetben fekvő falu méltán büszke múltjára is. Itt létesült a világ legrégebbi ismert sóbányája 7000 évvel ezelőtt. A település kelta eredetű neve szerinti fordításban “só helye” jelentésű. Az őskori sóbányához tartozó gazdag vaskori temető leleteinek megtalálása után nevezték el a nyugat- és közép európai korai vaskort (Kr. e. 750-450) hallstatti kultúrának.

A település egyetlen utcája a tó és a sziklafal közé épült, szorosan egymásra épült házak sorából áll.

„Béke időben” ezrével özönlenek a szűk utcán a világ minden tájáról érkező látogatók, hogy felfedezzék Hallstatt látnivalóit, köztük a csontkápolnát és gyönyörködjenek a természeti szépségekben, többek közt a Hallstatti-tóban.

A településnek 2018 januárjában mindössze 778 lakosa volt, akik szinte teljesen a turizmusból éltek. A turisták elmaradásával egyrészt fellélegeztek az itt lakók, megszabadultak a sokszor bosszantó turistaáradattól, más részt elestek bevételeiktől.

Séta Hallstattban 2021 februárjában- videó

A 2021.02.25-én készült videóban most úgy járhatjuk végig Hallstatt utcáit, ahogy egyébként nem tehetnénk meg.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük