Hallstatt télen is varázslatos

Bár télen inkább a meleg helyeket szeretem felkeresni, régi vágyam volt, hogy megnézzem, milyen lehet Hallstatt télen. Olvasónk most elhozta ide az élményt a meleg szobába. 

Hallstatt télen

A varászlatos Hallstatt télen

Hallstatt télen sem alszik. Ausztria egyik leghangulatosabb és legtöbbet fotózott kisvárosába eddig csak nyáron volt szerencsém ellátogatni. Mind a kétszer elbűvölt és terveztem, hogy egyszer meglátogatom télen is, majd valamikor advent idején.

Az nem tudtam, hogy helyszűke miatt itt nem rendeznek adventi vásárt. Bár jobban belegondolva teljesen megértem. A szűk utcácskákon és a viszonylag kis téren nem igen férnének el árusok. A város fekvése és bája miatt pedig úgy is érkeznek a turisták télen is.

Hallstatt télen

Hallstatt télen

Most, hogy Lakatár Mari hozott nekünk Hallstattból november végi fotókat, egyelőre elhalasztottam a téli hallstatti utazásomat.

„Nagy Jucó a Közel és távol utazás blog szerkesztőjének / https://www.facebook.com/kozelestavol/ megtisztelő kérésére összeállítottam a hétvégi Hallstatt képeimet. Ha igazán látni szeretnéd, akkor menjél, amikor virágos, a muskátlik csüngenek mindenhol. De St. Wolfgang után második programnak így sem volt unalmas. Állítólag azért nincs adventi vásár, mert nincs rá helyük, így csak a hangulattal próbálják utánozni.”

A szökőkutat már téliesítették.

Hallstatt télen

Hallstatt télen

Hallstatt télen

Hallstatt télen

Hallstatt télen

Nagyon köszönöm a csodás fotókat Lakatár Marinak!

Ha van időd, nézz be erre az oldalra Salzkammergut 306 fokos megtekintéséhez.

További látnivalók Hallstattban

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük