Fényfestéssel és ingyenes belépéssel ünnepel a Balaton édenkertje

A Balaton édenkertje, a Folly Arborétum rendkívüli ünnepi programokkal és fényekkel várja a családokat. Fényanimációknak köszönhetően összesen 8 helyszínen kelnek új életre a növények, a kert ikonikus fái és elevenednek meg a kültéri műalkotások, térelemek. A fényfestés helyszínei vezetett túrán is bejárhatók. Az arborétum közelében élők pedig 2023. január 2. és 8 között belépőjegy nélkül, ingyenesen fedezhetik fel a csodálatos mesevilágot.

Folly Arborétum, a Balaton édenkertje

Fényekkel ünnepel a Balaton édenkertje

Csakúgy, mint az előző években, a Badacsonyörsön található Folly Arborétum és Borászat az idei évben is gazdag programkínálattal és rendkívüli meglepetésekkel búcsúztatja az óévet és üdvözli az újat.

„A téli hónapok egyedülálló hangulatát minden évben az ünnepek, a téli szünet és az év végének közeledte alapozza meg. Az ünnepvárás, majd az ünneplés izgalmakkal teli, mégis meghitt időszak, amely lehetőséget ad nemcsak az elcsendesedésre, de a családi programok, a jókedvűen és szeretetben eltöltött pillanatok megélésére is. Az adventi időszak, a karácsonyt követő napok és a téli szünet hetei is ünnepi hangulatban telnek az arborétumban: hamisítatlan téli programokkal, forró italokkal és ünnepi menüajánlattal készülünk a jeles napokra.

Kerti programjaink általában 11 és 14 órakor kezdődnek, advent 4 hétvégéjének szombatján, majd a téli szünet napjaiban is: november 26-án, december 3-án, 10-én és 17-én, az ünnepek között december 27-én, 29-én 30-án és január 1-én, az év első hetében pedig január 2-án, 4-én, 6-án és 7-én várjuk vendégeinket.

Mind a délelőtti szabadulószoba programhoz, mind a délutáni kerti sétához egy pohár forró italt (tea gyömbérrel és citrommal vagy alkoholmentes karácsonyi puncs) és egy Folly csokis kekszet adunk ajándékba.

Újdonságként Folly Fényfestés kerti séta emeli a séták fényét 16:30 órai kezdéssel, mind az adventi, mind az ünnepi időszakban.” olvasható a Folly weboldalán.

Nyílt napok a Follyban

„Nyílt napok a Follyban! 😊 Ha a környéken laksz és szeretnél eljönni hozzánk, megnézni a téli arborétumot, ezt ingyen megteheted jövő héten, január 2-8. között. Nincs más dolgod, mint igazolni, hogy a kert szomszédságában élsz és a, vagyis a lakhelyed irányítószáma 8250-8319 közé esik. 😉” – olvasható a Folly Facebook oldalán.

További olvasnivalók a Follyról

A pazar panorámával rendelkező badacsonyörsi Folly Arborétum sokkal több mint növények gyűjteményes bemutató kertje. A borászattal és étteremmel kiegészült, magán tulajdonban lévő bemutató hely egész napos kikapcsolódási lehetőséggel szolgál és rendszeresen programokkal is várják a családokat.

A strandszezon elmúltával lecsendesedik a Balaton-felvidék is, pedig ekkor is várnak ránk kitűnő programok. Évek óta az ősz egyik legizgalmasabb és legtöbbek által várt eseménye a tobozszüret a Folly ArborétumbanHa az idén lemaradtál róla, most megnézheted fotókon, hogy kedvet kapj a jövő évi látogatásra.

Hazánk egyetlen magánkézben lévő, és látogatható gyűjteményes kertjét, a Folly Arborétumot joggal nevezik a Balaton Édenkertjének. Szemkápráztató fekvése, minden évszakban csodálatos kertje és kiegészítő szolgáltatásai egész napos családi kikapcsolódásra csábítanak. Nézd meg fotókon és videóban, hogy milyen csodálatos az ősz a badacsonyörsi Folly Arborétumban!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük