Ilyen volt a tobozszüret a Folly Arborétumban

A strandszezon elmúltával lecsendesedik a Balaton-felvidék is, pedig ekkor is várnak ránk kitűnő programok. Évek óta az ősz egyik legizgalmasabb és legtöbbek által várt eseménye a tobozszüret a Folly Arborétumban. Ha az idén lemaradtál róla, most megnézheted fotókon, hogy kedvet kapj a jövő évi látogatásra.

tobozszüret a Folly Arborétumban

Ilyen volt a tobozszüret a Folly Arborétumban

Pár hete ajánlottam itt a blogon a kitűnő őszi programot a Balaton Édenkertjébe. A tobozszüretre általában novemberben kerül sor, az idén viszont később értek be a tobozok, így a szüret is mikulás utánra, december 11-re halasztódott.

December 10-én leesett az első hó is, így a korán érkezők a havas táj és téli természet szépségében is gyönyörködhettek.

tobozszüret a Folly Arborétumban

A szombati munkanap ellenére ismét nagy volt az érdeklődés a Folly tobozszürete iránt: idén a himalájai cédrusok, az atlaszcédrusok, valamint az óriástobozú fenyők tobozait szüretelték le az arborétumban – alpintechnikával.

Többszáz toboz került december második szombatján a kosárba – kizárólag magfogás céljából. A több mint 10 méter magas, a világ legnagyobb tobozát termő Pinus coulteri (óriástobozú fenyő) speciális eszközökkel való szüretelése volt a legnagyobb látványosság. Óriástobozú fenyőt két-három évente szüretelnek, idén 57 db tobozt szüreteltek le, amelynek súlya mintegy 110 kg. A vezetett túrák része volt tobozbemutató is, ahol bemutatásra kerültek a kert tobozai. – olvasható a szervezők közleményében.

tobozszüret a Folly Arborétumban

A csodálatos fotók a Folly Arborétum és Borászat Facebook oldaláról származnak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük