Fedezd fel a felújított kastélyokat applikációval!

Nemzeti Kastély- és Várprogram nevű kiállításvezető alkalmazást készített a Nemzeti Örökségfejlesztési Nonprofit Kft, hogy ezzel is vonzóbbá tegyék a kastélylátogatásokat. A kastély applikáció andoridos és iphone telefonokra is ingyenesen letölthető, de arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a helyszíneken tabletet béreljünk a műemléki épület vezetett bejárásához.

kastély applikáció

Nemzeti Kastély- és Várprogram Visual Guide – kastély applikáció

Napjainkban már szinte mindenhez találhatunk applikációt. Magam is bemutattam már néhányat, amit utazásaink során érdemes hazsnálni. Így például a belföldi sétákhoz kitűnő Hello város vagy a külföldi utazások biztonságát segítő BIZHU applikációt.

A Nemzeti Kastély- és Várprogram Visual Guide keretrendszere a projekt keretein belül felújított és a NÖF által üzemeltetett helyszínek történetét bemutató interaktív idegenvezető keretrendszer. Az alkalmazás segítségével szöveges, képi, videó és látványos interaktív 3D tartalmak érhetőek el. A tematikus útvonalokon és a hozzájuk kapcsolódó információs pontokon keresztül megtekinthetőek az adott helyszínhez köthető érdekes tartalmak. – olvasható az applikáció letöltési helyén.

A kiállításvezetőből az épület története mellett megismerhetjük a család jeles tagjait, illetve az érdekesebb kiállítási tárgyakat. A kiállításon olvasható információkon túl további képeket, szöveges tartalmakat, kisfilmeket érhetünk el. Hangos tárlatvezetésként (audio guide-ként) is használható.

Több tematikus útvonal közül választhatunk. A rövid túra az alapvető információkkal ismertet meg. A hosszabb vezetés bevezet a kastély építészeti és családi érdekességeibe és a műtárgyak világába. A gyermekes családokat külön tematikus vezetés várja.

Az alkalmzásban egyelőre csupán négy kastély – köztük a tatai Esterházy-kastély bejárásához kaphatunk segítséget, de azt ígérik, hogy folyamatosan bővülnek majd a lehetőségek.

Az alkalmazás Nemzeti Kastély- és Várprogram néven megtalálható a GooglePlay és AppStore áruházakban.

APPSTORE: HTTPS://APPLE.CO/3QHZGJP
Googleplay: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.nkvp.setavezeto

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük