Idegenvezetők Világnapja és Utazás 2019 kiállítás

Ez a hét két izgalmas programsorozatot is kínál a kultúra és az utazások szerelmeseinek. Az Idegenvezetők Világnapja keretében 2019. február 21-24. között budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. Csütörtökön pedig nyit az Utazás 2019 kiállítás.

Budapest

Idegenvezetők Világnapja

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a Kereskedelmi Tagozatának idegenvezetői és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) idén ismét megszervezik fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját. A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, főpolgármester

2019. február 21-24. között gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjairól. A programok ingyenesen látogathatók, a plusz költség annyi, hogy a séták esetében az idegenvezető megfelelő kihangosításához egy készülékeket kell bérelnünk 450 Ft-ért. A programokra előzetesen regisztrálnunk kell.

A vasárnapi központi események helyszíne a HungExpo lesz – idén az Utazás kiállítás is erre az időpontra esik, így innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok.

Lesz hajós városnézés is, melyhez a járműveket a MahartPassnave biztosítja, így a hajók indulási helyszíne a Vigadó térnél lévő 5. kikötő lesz.

Különjáratként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre – séta, hajó és villamos esetén – a helyszíneken is lehet még jelentkezni.

Utazás 2019 kiállítás

Az Utazás 2019 kiállítás az elmúlt évekhez hasonlóan egyszerre szól a nagyközönségnek és a szakmának. A közönségnapokon (péntektől vasárnapig) lehetőség lesz válogatni az utazási irodák aktuális kínálatából.

Az idei év díszvendége Algéria, Bács-Kiskun megye és Kecskemét, Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram.

PROKO Travel kedvezmény

Rendszeresen olvasom a Proko Travel igazgatójának, Prónay Gyulának a blogját, ahol ma két érdekességet is találtam.

„… kollégánk, Gulyás Miklós lett az év Idegenvezetője 2018-ban. Ezt Önöknek köszönhetjük, ezért úgy döntöttünk, hogy utazáson kívül is biztosítunk lehetőséget Önöknek, hogy találkozzanak Miklóssal, beszélgessenek vele és kérdezzenek tőle. Erre a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításon lesz lehetőségük a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.”

„… úgy döntöttünk, hogy február 21-én rendhagyó módon 21 tavaszi utunkat kedvezményes áron foglalhatják le, akár 35.000 Ft kedvezménnyel!”

Mindkét hírről itt tudhatsz meg többet!

http://pronaygyula.prokotravel.hu/2019/02/18/idegenvezetok-vilagnapja/

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük