Velburg, egy tipikus német kisváros

Azt szeretem a német kisvárosokban, hogy ott minden tipp-topp. Velburg, egy tipikus német kisváros, ahova nem igen járnak turisták. Kivételt képeznek az átutazók, akik hosszabb utazásaik során a város hangulatos szállodájában hajtják álomra fejüket. Valószínű én sem jutottam volna el ide soha, nem épp félúton lenne Magyarország és a Belenux államok között. 

Velburg

Velburg

A Tulipánvirágzáskor Hollandiában program során itt volt a szállásunk és mivel még világosban odaértünk, a vacsora helyett egy esti sétát vállaltam be. Túl sok látnivaló nincs a városban, de nagyon hangulatos és rendezett. Szombat este lévén nagyon csendes is volt, nem túl sok emberrel találkoztam.

A település fölé magasodó dombon találhatók az 1129-ben épült vár romjai. A vár 1633-ban a harmincéves háború idején majdnem teljesen elpusztult és elnéptelenedett. A romok helyreállítására 1986-ban tettek utoljára kísérletet.

Velburg 1410-ben kapott városi jogokat és szabadságlevelet, ezzel az egyik legrégebbi város a környéken.

A Városház tér színes épületei között a városháza dominál. Az 1541-ben épült, majd 1858-ban megsemmisült egykori városháza helyén építették fel a mai díszes épületet 1863-1865-es években.

Velburg

A templomot Keresztelő Szent Jánosról tiszteletére szentelték fel.

Velburg

A séta közben több régi és bájos épületre is rábukkantam.

Velburg

Velburg

Velburg

Velburg

Velburg

Örömmel láttam a városka óvodájának udvarán a magaságyásokat. Igazán jó módszer arra, hogy megszerettessék a gyerekekkel a kertészkedést.

Velburg

És hogy hol jártam előtte? Azt itt nézheted meg:

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük