Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 1. nap: utazás és Passau városnézés

Ideje már, hogy folytassam a Tulipánvirágzáskor Hollandiában utam beszámolóját, vagyis igazából megkezdjem. Bár az első nap hosszú utazással telt, mégis bővelkedett látnivalókban és élményekben.

1. nap: utazás és Passau városnézés

Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 1. nap: Passau városnézés

Ami a Proko Travel programjában szerepelt:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – HEGYESHALOM – AUSZTRIA – PASSAU (780 km)

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgonája is. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Természetesen felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne. Programunk után szállásunkra utazunk. Fakultatív vacsora.

Passau városnézés

Budapestről, az Ecseri útnál található parkolóból indultunk több más irányba tartó busszal egyetembe. A parkoló a hármas metró megállójánál van, így tömegközlekedéssel is jól elérhető, az éjjel-nappal nyitva tartó benzinkúton a kis dolgainkat is elintézhettük, sőt friss péksüteményeket, újságot, innivalót is beszerezhettünk a hosszú útra.

Ide érkeztek azok az autók, buszok is az ország különböző pontjairól, amelyek az ingyenes vidéki transzfert igénybe vevő vidéki utasokat szállították.

Abban már indulás előtt biztos voltam, hogy tele lesz a busz, hisz a kitűnő programú út egész évben népszerű, tulipánvirágzás idején pedig főleg.

Első megállónk még a határ előtt, a Moson pihenőhelynél volt. Aztán folyamatosan utaztunk célunk felé, továbbra is tartva a kb. 3 óránkénti megállást. Az osztrák parkolóban ilyen csodás játszótér várta a gyerekeket:

1. nap: utazás és Passau városnézés

Az utazás jó hangulatban telt és ragyogó napsütéses időben értük el első célállomásunkat, Passaut. Nagy örömömre kaptunk egy audiogide készüléket, amit egész úton használtunk a városnézéseknél és ami igazán megkönnyítette a nézelődést. Az idegenvezetőnek volt egy adó készüléke, nekünk egy-egy vevőnk, így akár pár száz méter távolságban is hallani lehetett az idegenvezető tájékoztatását. Különösen hasznos volt a fotósok és videósok számára.

Szent István-katedrális és a világ legnagyobb orgonája – Passau

Itt én már elkezdtem rendetlenkedni. Mivel többször jártam már a városban és szeretettem volna utastársaktól mentes fotókat készíteni, ezért különváltam a csoporttól és magam fedeztem fel a várost. A megbeszélt időpontra természetesen odamentem a buszhoz. Természetesen újra végig jártam minden kötelező látnivalót, de mivel sokkal gyorsabban haladtam, mint egy negyven fős társaság, szabadon bóklászva egyéb helyeket is útba ejthettem. Így találtam rá pl. egy gyönyörű virágos parkra.

Virágos park Passauban videó

Passau városáról itt olvashatsz.

Passau látnivalói: három folyó találkozása és Gizella emlékei

A három órás városnézés után folytattuk utunkat Velburgba, a szálláshelyünkre. Ide még világosban érkeztünk és én nem fizettem be fakultatív vacsorára, így nyugodtan tehettem egy sétát Velburgban, a tipikus német kisvárosban.

Azt szeretem a német kisvárosokban, hogy ott minden tipp-topp. Velburg, egy tipikus német kisváros, ahova nem igen járnak turisták. Kivételt képeznek az átutazók, akik hosszabb utazásaik során a város hangulatos szállodájában hajtják álomra fejüket. Valószínű én sem jutottam volna el ide soha, ha nem épp félúton lenne Magyarország és a Belenux államok között.

Velburg, egy tipikus német kisváros

Tulipánvirágzáskor Hollandiában – 1. nap: utazás és Passau városnézés videó

Tartalmas és szép nap volt!

Folyt. köv. hamarosan!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük