Schloss Hof kastély: Ausztria legnagyobb vidéki kastélya

Schloss Hof kastély, Alsó-Ausztria gyönyörű barokk kastélya és kertje a családi kirándulások kedvelt helyszíne. A legnagyobb osztrák vidéki kastély fűszerkertet, kézműves műhelyeket és régi osztrák háziállatokat bemutató majorságot rejt. A kocsikázás, az élmény játszótér és állatkert a gyerekek számára is feledhetetlen élményt nyújt.

Schloss Hof

Schloss Hof kastély, Ausztria legnagyobb vidéki kastélya

Fogadjátok szeretettel Pajorné Kiss Edit olvasónk képes beszámolóját.

„A barokk Schloss Hof a keleti Marchfelden terjeszkedik el több mint 50 hektárnyi területen. Az egykori császári birtok a Habsburg Birodalom egyik legcsodálatosabb kastélyai közé tartozik.
Savoyai Jenő herceg 1726-ban vadász-rezidenciaként építtette a kastélyt, melynek barokk kertje napjainkban mágnesként vonzza a látogatók tömegét. Az a Savoyai Jenő, aki a bécsi Belvedere palotát, a ráckevei kastélyt is építette és egy ideig a karapancsai kastély körüli területek tulajdonosa is volt.

A kert hét teraszos szakasszal terjeszkedik March irányába. Átfogó felújítási munkálatok után a teraszokon virágágyások, függőfolyosók és pompás szökőkutak várják a látogatókat. A Schloss Hof minden évszakban más színekkel és növényekkel gyönyörködtet. Nem kevésbé szemet gyönyörködtető az oranger. A Meierhofon a látogatók a barokk kor vidéki mindennapjaival találkozhatnak. Az egykori istállókban ritka, ősi osztrák háziállatokkal ismerkedhetnek meg, mint a fehér szamár vagy a négyszarvú kecske.”

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Schloss Hof

Nagyon köszönöm Editnek a csodás fotókat és a tárlatvezetést!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük