Vár a nagyszabású Sakura ünnep 2023-ban is a Füvészkertben

A japán cseresznyefák (sakura) virágzását és ezzel a tavasz érkezését hagyományosan többnapos ünnepségsorozattal köszöntik Japánban. Nem kell azonban olyan messzire utazni, hogy megcsodálhassuk a díszcseresznyék virágzását és kellemes környezetben ünnepeljük a kikelet beköszöntét. Ahogy jó pár éve megszoktuk, az ELTE Füvészkert idén is megrendezi a Sakura ünnepet és gazdag programkínálattal várja a tavaszimádókat és a japán kultúra iránt érdeklődőket. Két hét végén, 2023. április 15-16-án és április 22-23-án a több mint 250 éves budapesti kertbe kilátogatók a japán szokásokhoz hasonlóan, takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában és ismerkedhetnek a japán kultúrával. A Sakura ünnep 2023-ban is feledhetetlen órákat ígér.

Sakura fesztivál Japánban

A  fehér és rózsaszín apró virágú díszcseresznyefák (sakura) rügyfakadása, a Sakura virágzás kiemelt jelemtőségű esemény a japán emberek életében. A cseresznyefák virágba borulásával kezdődik az ország egyik legszínpompásabb fesztiválja, a tavaszköszöntő a Hanami. A sakura az ország nemzeti szimbóluma, sok művészeti alkotás témája, rengeteg verset és dalt ihletet. A cseresznyefák virágba borulását, azaz a tavasz megérkezését több napon át tartó ünnepségsorozattal köszöntik.

Hanami szó jelentése cseresznyevirág-nézés. Az emberek családostul, kollégákkal, étellel-itallal megrakott kosarakkal vonulnak ki a cseresznyefák alá. Leterítenek egy pokrócot, és élvezik a napsugarait, a tavaszt. Esznek, isznak, tréfálkoznak, énekelnek, táncolnak.

Sakura ünnep 2023 a Füvészkertben

„Idén is lesz japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti –és fegyverbemutató, Go oktatás, koncertek,
manga bemutató és e szubkultúra találkozója. A MOME hallgatói japán ihletésű kerámiákat állítanak ki és lesz ikebana előadás és workshop is. A haiku verseny legszebbjei a kertben is olvashatók.

Belépődíjak:
Elővételben online megváltva 2500 ft,, kedvezményes 1500 ft.
Az esemény napján online és a pénztárban: 2700 ft és 1700 ft.
A pénztárban csak készpénzes fizetés lehetséges!
Nyitva tartás: 9h -17h, pénztárzárás 16 órakor.”- olvasható a füvészkert oldalán.

Részletes programot és további információkat a Füvészkert hivatalos oldalán találsz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük