Postojnai cseppkőbarlang videón

Postojnai cseppkőbarlang (szlovénul Postojna jama) Szlovénia leghosszabb ismert karsztvidéki barlangja. A látogatók kisvasúttal jutnak le a barlangba, majd gyalogos felfedezés után, ismét kisvasúttal jönnek fel a felszínre.

Postojnai cseppkőbarlang

Postojna a szlovén karsztvidék szívében, a fővárostól, Ljubljanától 40 km-re délnyugatra fekszik. A középkorban a Habsburgok alatt Krajna része volt. Az első világháborút követően 1918 és 1945 között Olaszországhoz tartozott. A második világháború után a titói szocialista Jugoszláviához került. 1991-től a függetlenné vált Szlovénia része.

A cseppkőbarlang első említése a 17. századból származik. Az 1800-as években kezdték meg a feltárása és turisztikai hasznosítását. Ez az egyedüli olyan barlang a világon, mely kétvágányú kisvasúttal tekinthető meg.

A látogatók kisvasúttal juthatnak be a barlangba, ahol gyalogtúrát tesznek, majd újból vonatra szállva jönnek a felszínre. Az 1980-as évek óta a látogatók száma meghaladja az évi egymilliót.

Postojnai cseppkőbarlang videó

A Postojnai cseppkőbarlang az egyedüli olyan barlang a világon, melynek lélegzetelállítóan szép földalatti világa kétvágányú vasútjának köszönhetően egy kisvasúttal tett izgalmas utazás keretében tekinthető meg. Felejthetetlen élmény a hatalmas, kristálycsillár formájú sztalaktitok díszítette boltozatok alatti utazás és a keskeny járatokban való kanyargás, amitől hevesebben ver az ember szíve.

Közzétette: Postojnska jama Cave-Grotte-Höhle – 2016. július 18., hétfő

Kombinált jeggyel nemcsak a barlang, de a tőle kb. 10 km-re lévő Predjama vár is megtekinthető. A várban az ingyenes audio guide-n magyar nyelvű ismertető is meghallgatható. A barlangban ugyanehhez külön jegyet kell vásárolni. A barlangban nagyon hideg van, érdemes kabátot vinni vagy bérelni a bejáratnál.

A barlangot megtalálni nem nagy kihívás. Az autópályán haladva hatalmas plakátok jelzik, majd letérve is pontos és rendszeres a tájokoztatás.

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 9
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük