Advent a Postojnai barlangban

Egyre különlegesebb helyeken tartanak karácsonyi vásárokat. Meglepődve hallottam, hogy már föld alatti adventi vásár is létezik. Igen, így van. Advent a Postojnai barlangban. Ugye izgalmasan hangzik?

Advent a Postojnai barlangban

Postojna látnivalói

A Postojnai cseppkőbarlang nemcsak Szlovénia több mint 7000 barlangjának egyike, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti csoda egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel kápráztat el bennünket.

A népszerű barlang Postojna község közelében, Szlovénia délnyugati részén, a fővárostól, Ljubljanától 40 kilométerre fekszik, a Pivka folyó völgyének északi végén. Pont a Ljubljana, Trieszt, Gorizia és Rijeka városokat összekötő gazdasági útvonal mentén. Ennek köszönhetően Notranjska régió közigazgatási és gazdasági központja lett.

A legrégebbi lelet a paleolit korból származik, de felfedeztek neolit, bronz-és vaskorból származó emlékeket is. 1226-ban említik először a várost. 1432-ben lett mezőváros, melyet főként a vasúti hálózat megépítésének köszönhet. 1909-ben városi rangot kapott.

Fő látnivaló a Postojna-cseppkőbarlang. Postojna környéke ideális túrázásra, lovaglásra, kerékpározásra, hegymászásra.

24 340 méteres hosszúságával az ország második leghosszabb barlangrendszere, valamint az egyik legismertebb turisztikai helyszín.

Az adventi időszakban még káprázatosabb a barlang: karácsonyi díszben pompázik. A barlang legnagyobb termében hatalmas, gyönyörűen feldíszített karácsonyfát állítanak. A földalatti adventi vásárban különféle karácsonyi díszeket, ajándékokat is vásárolhatunk.

A barlang melletti Predjama várában ilyentájt karácsonyi zenék szólnak és élő betlehem és betlehemi játék várja a látogatókat.

Advent a Postojnai barlangban – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük