Közép-Európa legromantikusabb kisvárosai

Közép-Európa legromantikusabb kisvárosai top 15-ös listát hozott nyilvánosságra a CNN Travel. A hangulatos kisvárosokat az utazási romantikát és kalandokat kedvelőknek ajánlják. A listában négy magyar kisvárost is megemlítenek.

Telc főtere

Mint minden lista természetesen ez is szubjektív, amivel nem feltétlenül mindenki ért egyet. A listában vannak számomra igen kedves és ismeretlen helyek is. Viszont kedvet kaptam ahhoz, hogy megnézzem az eddig ismeretlen városokat.

Közép-Európa legromantikusabb kisvárosai

Český Krumlov, Cseh Köztársaság

Az ország déli részén található Český Krumlovot festői fekvése, középkori reneszánsz és barokk épületei és ódon utcái okán méltán került a lista élére. A kultúrát kedvelőknek kihagyhatatlan az Egon Schiele Art Centrum, ami egy múzeum és galéria egyben és amelyet a városban egykor lakott Egon Schiele osztrák festőnek szenteltek.

Cesky Krumlov

Sopot, Lengyelország

Lengyelország gyönyörű tengerparti városa Sopot híres filmfesztiváli helyszín is. A káprázatos szecessziós épületek mellett felfedezésre vár a híres Crooked House (vagy Krzywy Domek), amelynek a legfelső emeletén éjszakai klub található.

Kutná Hora, Cseh Köztársaság

Az ősi ezüst bányászati ​​város Kutná Hora UNESCO által védett óvárosa gótikus építészetével, valamint a festői utcáival vívta ki az előkelő helyet. A kissé bizarr csontkápolna több mint 50 000 emberi csontból készült látványosság.

Szentendre, Magyarország

A művészeti galériákkal és műhelyekkel teli Szentendre Magyarország egyik legromantikusabb települése. A Duna parti kis gyöngyszem nagyszerű célpont egy kis kikapcsolódásra, inspirációra és romantikázásra. A város központtól kissé távol eső skanzenben beleshetünk és belekóstolhatunk a múlt századi vidéki életbe.

Szentendre

Krynica-Zdrój, Lengyelország

A gyógyvízforrásairól ismert Krynica-Zdrój városnak csodálatos hátteret nyújt a Beskid-hegység. Kevésbé ismert, mint hegyvidéki társa a turisták által nagyon kedvelt Zakopane.

Mikulov, Cseh Köztársaság

Mikulov látványos reneszánsz kastélynak és végtelen szőlőültetvényeknek ad otthont. A látogatók a helyi borkészítés minden titkát felfedezhetik a Regionális Múzeum szőlőtermesztési kiállításán, ahol egy 1643-ból származó hatalmas boroshordóval ellátott Chateau pince található.

Kazimierz Dolny, Lengyelország

A Visztula folyó partján elhelyezkedő hangulatos Kazimierz Dolny-ban csodálatos helyeket találunk, ahol felfedezhetjük a lengyel gasztronómiát.

Tokaj, Magyarország

A Tokaji régió központjában a város csodálatos történelmi építészete mellett a borkultúrából is ízelítőt kaphatunk. A számos föld alatti borospincében a híres Tokaji Aszút is megkóstolhatjuk.

Tokaj

Mariánské Lázně, Cseh Köztársaság

A korábban I. Ferenc József osztrák császár és Frédéric Chopin zeneszerző által látogatott Mariánské Lázně (régebbi nevén Marienbad) egy gyógyfürdőváros. Karlovy Vary-nél csendesebb, de ugyanúgy zöld erdők és természetes gyógyító források veszik körül – a város belsejében 40 forrás található.

Eger, Magyarország

Amellett, hogy Magyarország egyik legfestőibb városa, Eger híres a helyben termelt vörös borokról, nevezetesen az Egri Bikavérről és termálfürdőiről. Eger középkori vára különösen kedvelt, ahol a kis magyar sereg győzedelmeskedni tudott a török ​​hadsereg felett.

Eger

Trenčín, Szlovákia

Ezt a gyönyörű szlovák város hatalmas erődje ideális hely a történelem szerelmeseinek.

Telč, Cseh Köztársaság

Az UNESCO által védett Telč kiváló városi választás az élénk és a nyugalom imádói számára.
Az árkádos barokk házak által díszített a történelmi főteret a Csehország legfestőibb helyszínének tartják.

Telc főtere

Selmecbánya, Szlovákia

A zöld dombok között elhelyezkedő, az UNESCO által védett város Szlovákia közepén található.
Az egykor bányászati ​​központ tökéletesen megőrzött középkori óvárosával hangulatos séták célpontja.

Sandomierz, Lengyelország

A Visztula-folyó partján fekvő Sandomierz óvárosa lenyűgöző történelmi házakkal, jól megőrzött középkori kapukkal és egy ősi kastéllyal csábít.

Balatonfüred, Magyarország

Az egész évben élvezhető gyönyörű látványosságokkal a Balaton nagyon szeretett magyar szabadidős célpont, Balatonfüred pedig ideális hely a felfedezéshez.
Ez a fürdőváros nyugodt légkört és különféle tevékenységeket kínál, ideértve a túrázást a dombos Balaton partjain, a helyi étterems csodálatos magyar ételeinek megtapasztalását, a bérelt jachton a víz felszállását vagy a nyugodt tó melletti gallivant.
A közelben található a Tihanyi apátság Bencés kolostor is, amely érdekes hely a felfedezéshez, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a vízre.

Balatonfüred

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Anikó szerint:

  Besztercebánya helyett véletlenül nem Selmecbánya szerepel a listán?

  • Nagy Jucó szerint:

   Nagyon köszönöm Anikó!
   Elírtam, valóban Selmecbánya van a listán. Javítottam is. Minden jót kívánok: Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük