Dél-Csehország kisvárosai bűbájosak

Bár Prága az egyik legkedveltebb európai város, Csehország egyéb felfedezni valókat is tartogat. Dél-Csehországban egymást érik a hangulatos kisvárosok, bármelyikbe betoppanva kellemes sétát tehetünk. Dél-Csehország kisvárosai minden évszakban elbűvölőek.

Dél-Csehország kisvárosai - Cesky Krumlov

Juhász Éva olvasónk egy rövid levél kíséretében küldte el április végén készített fotóit. “A múlt hétvégén Csehországban, Cesky Krumlov környékén voltunk néhány napot. A képeken bemutatom milyen a dél-csehországi tavasz Trebon, Telc és Holasovice környékén.

Dél-Csehország kisvárosai

Cesky Krumlov

Egész Csehország legszebb kisvárosának tartják. A kanyargó Moldva partján magasodó vár és régi épületei az UNESCO Világörökségének része. Az egész világon egyedülálló, működő barokk színháza mintaként szolgált a gödöllői kastély egykori színháztermének helyreállításakor.

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

Dél-Csehország kisvárosai - Cesky Krumlov

Holasovice skanzenfalu

A falu kivételes példája a 18.-19. századi cseh népi építészetnek, a “dél-cseh népi barokk” stílusnak. 1998 óta szerepel a világörökségi listán.

Holasovice skanzenfalu

Dél-Csehország kisvárosai - Holasovice skanzenfalu

Hluboka kastély (Hluboka nad Vltavou) kastély

Ceské Budejovice-től mindössze 10 km-re fekszik Hluboká nad Vltavou település, ahol egy különleges szépségű Tudor-stílusú kastély található.

Dél-Csehország kisvárosai - Hluboka

Hluboka

Trebon főtere

A Telchez hasonló bájos település a 15. század második felében élte virágkorát, 1918-ig Ausztriához tartozott.

Telc

A 13. században épült település történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része. Az eredetileg gótikus stílusban épült, gyönyörű színekben pompázó, egyedi házak turisták százezreit vonzzák évente. A tér a Mikszáth regényéből készült Fekete város című sorozat egyes jeleneteinek helyszínéül is szolgált.

Dél-Csehország kisvárosai - Telc

Telc

Telc

Nagyon köszönöm Évának a csodálatos sétát!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 + kettő =