Kinyitott a budapesti Füvészkert

Az Alcsúti Arborétum után a ELTE Füvészkertje is bejelentette, hogy 2021. március 11-től újra látogatható. A budapesti Füvészkert hazánkban elsőként, 250 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A védelmi szabályok betartásával márciusban – a 15-i nemzeti ünnepen is – 9-16-ig között várja a látogatókat. 

Elte Füvészkert Budapest

Újra nyitva a budapesti Füvészkert

Március 11.-től ismét látogatható a Füvészkert, csak a szabadtéri területek, az üvegházak zárva lesznek. Kérjük, mindenki tartsa be a védelmi szabályokat: maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás!
A belépőjegyek változatlanok, várjuk Önöket!

Kártyával is lehet fizetni.

Nyitva tartás: márciusban 9-16-ig. – közölték a jó hírt  a budapesti Füvészkert Facebook
oldalán.

A kérdésekre adott válaszokból azt megtudhattuk, egyszerre max 200 fő lehet bent a kertben, de „bíznak az emberekben és nem állítanak őrt melléjük”.

A 2020-ra megváltott bérleteket pedig a bezárt időszak időtartamával, azaz két hónappal meghosszabbítják.

A kert megnyitásának 250 éves évfordulójára, 2021 szeptemberére nagyszabású rendezvénysorozatot szerveznek. Ennek fontos eleme lenne egy fényfesztivál, amihez szponzorok jelentkezését várják.

Szponzorokat keresünk a „Fénykert” tematikus fényfesztivál megrendezéséhez.

A fényfesztivál a jubileumi év ünnepségeinek kísérő rendezvénye. Várható időpont: A Füvészkert 250 éves fennállásának tiszteletére szervezett emlékkiállítás nyitó időpontjával összehangolva.
A „Fénykert“ egy tematikus fényfesztivál, éjszakai sétákkal, analóg és digitális technológiák használatával. A vetítések által megelevenednek a növények különleges formái, fantasztikus textúrái. A látogatók egy különleges atmoszférájú, mágikus utazáson vehetnek részt, melyben a növények életre kelnek.

Ezzel tehát tovább bővült a jelenleg is nyitvatartó arborétunok és botanikus kertek sora. Itt pedig megtalálod a magyarországi botanikus kertek listáját.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük