Holnaptól mégis megtekinthetők az Alcsúti Arborétum hóvirágjai

2021. március 4-től újra látogatható az Alcsúti Arborétum. A meglepő, ugyanakkor örvendetes hírt a hóvirág mezejéről híres kert hivatalos Facebook oldalukon közölték, azután, hogy február 9-én még azt írták, a járvány helyzet miatt az idén elmarad a Hóvirág ünnep. A hóvirágok még nyílnak, így az idén sem kell lemaradtunk a több ezer hóvirágból álló virágszőnyeg látványáról.

látogatható az Alcsúti Arborétum

2021. február 23-án írtam egy bejegyzést a korlátozások alatt látogatható magyar arborétumokról.

Ebben szóltam arról, hogy nem igazán értem, hogy miért lehet nyitva az arborétumok egy része, míg a többi nem látogatható. Abban külön kiemeltem az alcsúti hóvirág ünnep elmaradását is. Akkor még nem is sejtettem, hogy hamarosan egy jó hír érkezik. Ebben már azért sem igazán reménykedtem, hisz mindenhol azt hallani, hogy a harmadik hullám erősen elkezdődött és nagyon durva hetek elé nézünk.

Na de nézzük mi a helyzet az Alcsúti Arbotétum Facebook oldalán olvasható bejelentéssel!

2021. március 4-tól újra látogatható az Alcsúti Arborétum

Március 3-i közlemény

FRISS INFORMÁCIÓ ❗🔽🔽
✅Az Alcsúti Arborétum holnaptól újra minden nap, 10:00 – 18:00 óráig látogatható❗❗😍
💛Az időjárásnak köszönhetően a hóvirágok nyílása még nem ért véget, így lehetőségetek van megcsodálni a hóvirágmezőt is❗🌱
FONTOS❗❗
✔️Az egészségügyi szempontok alapján az előírások, szabályok betartása a pénztárnál és a mosdóknál kötelező❗️
✔️😷
✔️🧍‍♀️↔️🧍 ✅1,5 méter✅
Várunk Titeket újra az Alcsúti Arborétumban❗️ 😊

Február 9-i közlemény

 

Ehhez akkor még hozzátették:

Kedves Érdeklődők! Sajnos egy ilyen rendezvényre több ezer ember látogat el, így elkerülhetetlen a tömeg a bejáratnál, pénztáraknál és a mosdóknál. Ráadásul keskeny útvonal vezet a legtöbb helyen az Arborétumban, ami nem teszi lehetővé ilyen tömeg esetén az egészségügyi előírások betartatását. Kérünk mindenkit, hogy legyenek megértőek, türelmesek, és bízzunk abban, hogy hamarosan újra kinyithatjuk az Arborétumot!

Nem tudom azóta mi változott. Honnan tudják, hogy most már nem lesz tömeg? Vagy szélesebbek lettek a sétautak és jobban betartható az egymás közötti távolság?

A Felcsútról induló kisvasút – ami hivatalosan a Válvölgyi kisvasút névre hallgat – továbbra sem közlekedik, ezért autóval érdemes megközelíteni az arborétumot.

Remélem, minél több arborétumban követik majd a példát és lassan kinyitnak az állatkertek is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük