Mackófarsangra hív az állatkert

Fergeteges Mackófarsang várja 2022 január 29. és január 30. között a Fővárosi Állat- és Növénykertbe érkezőket. A változatos programok, egyebek mellett látványetetések, ismeretterjesztő előadások, kézműveskedések minden korosztálynak önfeledt kikapcsolódást ígérnek. A jelmezben vagy mackóval érkező 14 éven aluli gyermekeknek a belépés csupán 200 Ft/fő.

mackófarsang az állatkertben

Mackófarsang az állatkertben

Az állatkertben már hagyománya van a mackófarsangnak, amit a február 2-a előtti hétvégén rendeznek. Február 2-án van Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, amikor figyelni kell azt is, hogy ki jön-e a medve a barlangjából.

A népi megfigyelés úgy tartja, ha a barna medve (egyes országokban a borz, mormota vagy farkas) február 2-án a barlangjából kilépve meglátja az árnyékát, akkor megijed és visszabújik folytatni a téli álmát. Tehát ha süt a nap, akkor hosszú télre számíthatunk. Ha viszont borús idő van, nincs mitől megijednie a medvének, nincs oka tovább aludni, ezért kint marad, ami korai tavaszt sejtet.

Szombaton és vasárnap látványetetéseket tartanak a barnamedvénél, a jegesmedvénél és az oroszlánfókáknál is. A Varázshegyben a medvék különleges világával ismerkedhetnek az érdeklődők, emellett ismeretterjesztő előadásokkal, kézműveskedéssel is várják a családokat.  A Barlangteremben többek között a „macipofi” arcfestést, valamint a színező-rajzoló sarok programjait lehet kipróbálni. A WWF Bocs, van egy perced? című kiállítása is nagy érdeklődésre tarthat számot.

Lesz óriásbábos utcaszínház és felvonulás, és állomásjátékon résztvehetnek a játékoskedvűek. A barlangteremben zenés programokat rendeznek: többek között Kecskés Karina és Karsai Veronika előadásával, valamint a Klárisok zenekar mesekoncertjével.

Azok a 14 éven aluli gyermekek, akik 2022. január 29. és január 30. között jelmezben érkeznek, vagy elhozzák magukkal a játékmackójukat, jelképes áron, 200 forintért látogathatják meg a városligeti intézményt.

A Mackófarsang részletes programja a fővárosi állatkert honlapján érhető el.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük