Európa legszínesebb helyszínei

Bizonyára Te is egyetértesz azzal, hogy a színek fontos szerepet játszanak életünkben. Az év minden szakában, de a napsütés mentes napokon különösen gyógyírként hat a lelkünkre egy színes összeállítás. Fogadd szeretettel a szubjektív listámat, amelybe Európa legszínesebb helyszínei közül a kedvenceimet válogattam össze.

Keukenhof

Európa legszínesebb helyszínei

A világos, pasztellszínek nyugtató hatásúak, míg az élénk, erőteljes színekkel épp ellenkező hatást érhetünk el. A környezetünkben található színek hangulatjavító hatása közismert. Az északi országokban, ahol a téli időszakban igen rövidek a nappalok különös jelentőségük van a színesre festett épületeknek.

Burano – Olaszország

Burano a Velencei-lagúna szigete, pontosabban Velencéhez hasonló, 0,21 km² összterületű szigetcsoportja. Az üvegművességről ismert Muránohoz és Torcellohoz hasonlóan hajóval érhetjük el Velencéből. Burano fő nevezetességei az élénk színűre festett házai és hagyományos csipkekészítése.

Európa legszínesebb helyszínei - Burano

Reykjavík – Izland

Az északi városokról gyakran él bennünk az a hit, hogy szürkék, unalmasak. Pedig ez egyáltalán nincs így. Azokban az országokban, ahol télen csupán néhány óráig van világos még fontosabbak a kedélyjavító színek. Nézd meg, hogy színesítik meg napjaikat az izlandi főváros, Reykjavík lakói.

A csodálatos Izlandon nemcsak az északi fény és a természet színei képviselik a színeket. Reykjavíkban, a legészakibb európai fővárosban színesek az lakóépületek is.

Cinque Terre – Olaszország

Festői városkák, kecskeny kisutcák, gyönyörű tenger. Ez Cinque Terre, Olaszország Ligur-tenger partjának egyik zord, nehezen megközelíthető, ugyanakkor legszebb partszakasza. Cinque Terre látnivalói idegenvezető nélkül is felfedezhetők, de ha a legtöbbet szeretnénk kihozni az utazásból, jó tudni mire számíthatunk, mikor merre haladjunk. Érdemes felkészülten elindulni, hogy ne érjenek bennünket meglepetések és maximálisan kiélvezhessük a nyaralás minden percét. Fogadd szeretettel Pálinkás Tamara, helyismerettel rendelkező idegenvezető praktikus információt a tökéletes Cinque Terre-i utazáshoz.

Nyhavn, Koppenhága – Dánia

A Nyhavn, ami dánul „új kikötőt” jelent egy csatorna és az azt körülvevő épületek együttese Koppenhágában. Az egykor kereskedőknek otthont adó régi házakat felújították, és ma számos étteremnek adnak otthont. A színes házak és a szórakozási lehetőségek miatt a turisták és az üzletemberek körében is igen kedvelt. A kikötőben régi hajók is horgonyoznak.

Koppenhága

Wroclaw – Lengyelország

A lengyel városoknak van valami különleges bájuk. Építészetükben hasonlítanak egymásra, de igyekeznek egyediek lenni. Az ország negyedik legnagyobb városa, Wroclaw többek közt a köztéri törpe szobraival tűnik ki. A városba kihelyezett több száz törpéről is híres város főutcája igen színpompás.

Telc – Csehország

Telc, vagy ahogy a csehek írják Telč egy bájos kisváros 6.000 lakossal. A 13. században épült település történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része. Az eredetileg gótikus stílusban épült, gyönyörű színekben pompázó, egyedi házak turisták százezreit vonzzák évente.

A bájos kisvárost rendre Európa legszebb kisvárosai közé választják, méltán kedvel filmesek körében is.

Colmar – Franciaország

A német és francia gyökerekkel is rendelkező Colmar Franciaország legnaposabb városa és az elzászi borok fővárosa. A hagyományos favázas házakat élenk színekre fektették, és mindenhova virágokat ültettek.

Az óváros legbájosabb része a csatorna mentén húzúdó Petite Venise (Kis Velence) városrész, ami hangultos csatornáiról kapta a nevét. Egykor a halászok, kertészek és hentesek lakónegyede volt, akik csónakkal szállították piacra az áruikat.

Colmart rendre beválasztják Európa legjobb úti céljai közé és magam is így tettem, amikor Európa tündérmesébe illő helyszíneit vettem számba.

Colmar

Güell Park, Barcelona – Spanyolország

Sokak szerint a Güell park (Parc Güell) nemcsak Barcelona, de egyenesen a világ egyik legszebb parkja. Kétség kívül nagyon impozáns a neves katalán építész, Antoni Gaudí által tervezett kert. A Güell Park látnivalói, mint ikonikus építészeti és történelmi örökség 1984-ben az UNESCO Világörökség részévé váltak. A Güell Park nagyrésze ingyenesen látogatható, de érdemes a fizetős részbe is bemenni. A zárt részben található a park legszebb része és innen nyílik a legszebb panoráma egész Barcelonára.

Hundertwasser házak, Bécs – Ausztria

Az osztrák organikus építészet atyja, Friedensreich Hundertwasser Bécsben egyetlen épületet sem tervezett, csak – mint művész – újradizájnolta őket, ennek ellenére neve szinte összefonódott az osztrák fővároséval. Nézzük fotókon és videón is, milyen épületekkel gazdagította az osztrák fővárost!

Bergen – Norvégia

A fjordok kapujaként hívott norvégiai Bergen az egyik kedvenc városom. Bergen látnivalói, színes Hanza-házai elbűvölőek és minden megvan itt, amire egy utazó vágyik. Fantasztikus környezet, tenger, kikötő, fjordok, színes házak, finom ételek, kedves emberek és a nyugodt, visszafogott skandináv életérzés. Bergenből indul a legtöbb hajó a fjordvidék felfedezésére.

Keukenhof és a tulipánmezők- Hollandia

Kedvenc helyemet hagytam utoljára, a megunhatatlan tavaszi kertet, Keukenhofot és a holland tulipánmezőket. Kicsit kilóg a sorból, de szerintem semmiképp nem maradhat ki az Európa legszínesebb helyszínei listából.

Európa legszínesebb helyszínei - Keukenhof

A világ legszebb és legnagyobb tavaszi kertjét, a holland Keukenhofot a két hónapos nyitva tartása alatt több százezren látogatják. A március közepétől május közepéig nyitvatartó kert a tavaszi hagymások színpompájával és illatával valamint varászlatos sétaútjaival igazi testi-lelki feltöltődést, kikapcsolódást ígér. Nézd meg fotókon és videón, hogy milyen csodálatos Keukenhof, Európa konyhakertje, a holland tulipán park!

  További hasonló válogatások

  A Lonely Planet útikönyvkiadó 18. alkalommal hozta létre a „Best in Travel” rangsorát. A Legjobb úti célok 2023 listára öt kategóriába sorolva összesen 30 úti célt jelöltek. A Lonely Planet szakértői által ajánlott desztinációk felkeresése garantáltan emlékezetes utazást és kikapcsolódást ígér.

  Európa gazdag és változatos építészeti örökségének fontos része a szecesszió korsza. A természet, a virágok, az állatok ihlette irányzat szöges ellentétben áll a 19. századi hatalmas iparosítási törekvésekkel. A European best destination portál összegyűjtötte a legszebb szecessziós úti célokat, azt a Top10 helyszínt, ahova érdemes ellátogatni 2023-ban is, hogy megismerjük és felfedezzük a kivételes szecessziós építészeti örökségeket. A listára olyan helyek kerültek fel, amelyek meg tudták őrizni és továbbfejleszteni szecessziós örökségüket. Csöppet sem meglepő, hogy Budapestet is igen előkelő helyen találjuk. Nézd meg, melyek a legjobb szecessziós úti célok Európában!

  Léteznek olyan csodálatos helyek a nagyvilágban, amelyekről nem is hinnénk, hogy valóságosak. Képeslapon úgy mutatnak, mint egy megelevenedett mesebeli táj. Ezek némelyike nincs is olyan messze tőlünk. Európában található tündérmesébe illő helyek szubjektív válogatását hoztam.

  Nézd meg ezeket is!

  You may also like...

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük